Search
Map
Choose skin

Αμπελώνες

Η Ελλάδα, περίφημη πατρίδα του Διονύσου, θεού του κρασιού, έχει την πιο μακρόχρονη ιστορία στην παραγωγή και κατανάλωση κρασιού στον κόσμο, καθώς και την πλουσιότερη κληρονομιά. Το ελληνικό κρασί παράγεται εδώ και περισσότερα από 4000 χρόνια.

Ο πολιτισμός του οίνου, η κατανάλωση κρασιού ως κοινωνικό γεγονός και η εκλεπτυσμένη εκτίμησή του, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Έλληνες. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στην αρχαία Αθήνα ήταν γνωστό πως το σχήμα που είχαν τα κύπελλα επηρέαζε τη γεύση του κρασιού.

Σήμερα η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στο διεθνή πολιτισμό και τη βιομηχανία του κρασιού. Οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, μέσα από την καλύτερη κατανόηση της φυσιολογίας του κλήματος, το συνταίριασμα της τοποθεσίας με την ποικιλία των αμπελιών και την προσήλωση στη λεπτομέρεια, έχουν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης και βελτίωσης της εγχώριας αμπελουργίας.

Σε δεκάδες ανέρχονται οι επισκέψιμοι αμπελώνες και τα οινοποιεία, που δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να περιηγηθεί στον μαγικό κόσμο του αμπελιού και του κρασιού, να γνωρίσει παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους οινοποιίας και να δοκιμάσει εκλεκτά ελληνικά κρασιά, σε συνδυασμό με παραδοσιακές γεύσεις.

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ρομαντικές Διακοπές

Στην Ελλάδα, μια χώρα στενά συνυφασμένη με την ιδέα του κάλλους, είναι λογικό οι έννοιες του έρωτα και του ρομαντισμού να φλερτάρουν με την εκπληκτική ομορφιά της ελληνικής γης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι εδώ γεννήθηκε ο φτερωτός θεός Έρως, ένας από τους πλέον παντοδύναμους της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, που με τα βέλη του ενέπνευσε ανά τους αιώνες την πένα των σημαντικότερων ποιητών, επηρεάζοντας γενικότερα την τέχνη και τον πολιτισμό σε κάθε τους έκφραση.

Ζήσε την πολυτέλεια

Η αίσθηση ενός πολυτελούς ταξιδιού, με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες είναι στην πραγματικότητα ανάγκη κάθε ανθρώπου. Την πολυτέλεια δεν την καθορίζει αποκλειστικά το κόστος, αλλά η διάθεση να αφεθεί κάποιος στις φροντίδες και τη μέριμνα ανθρώπων που γνωρίζουν καλά την τέχνη της φιλοξενίας.