ΚΑΒΑΛΑ

Πιλάφι με γαύρο

Image not found
Image not found

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • Για κάθε μια μερίδα θα χρειαστείτε:
  • 3 γαύρους καθαρισμένους από τα κόκαλα, ανοιχτούς
  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • καρότο τριμμένο
  • κουταλιές καρύδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο μέχρι να μαραθούν.
  2. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι.
  3. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το καρύδι και τον άνηθο.
  4. Τοποθετείτε τους γαύρους σε ένα ταψάκι (κατά προτίμηση πήλινο) και στο κέντρο ρίχνετε όλο το μείγμα με το ρύζι.
  5. Ψήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο
  6. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αναποδογυρίζετε το ταψάκι μέσα σε ένα πιάτο

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ