Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
©Θύραθεν Μουσείο
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Θύραθεν Μουσείο Παραδοσιακών Οργάνων

Μόλις 17 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, στο ιστορικό χωριό Κρουσώνας βρίσκεται το Μουσείο ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μουσικών οργάνων, έρευνας και τεκμηρίωσης με το χαρακτηριστικό όνομα «ΘΥΡΑΘΕΝ».

Σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι, στο σημείο όπου οι ήχοι της φύσης γονιμοποιούν τα παραδοσιακά όργανα και γεννούν αενάως αξεπέραστες μελωδίες, επιφυλάσσεται στον επισκέπτη ένα ταξίδι στη γοητεία της μουσικής. Στους σκοπούς του μουσείου, η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με την ελληνική παραδοσιακή μουσική στο σύνολό της και την εξοικείωσή της με τα παραδοσιακά όργανα αρχικά του τόπου και κατόπιν των γειτονικών χωρών.

Tα μουσικών οργανα ταξινομούνται σύμφωνα με το σύστημα E VON HORUBASTEL – S. SAHS με κριτήριο τους παραγόμενους ήχους απο τις αντίστοιχες παλμικές κινήσεις των υλικών σε αερόφωνα , χορδόφωνα, μεμβρανόφωνα και ιδιόφωνα.

Το μουσείο είναι ανοικτό σε κάθε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς της περιφέρειας προκειμένου να υλοποιούνται επισκέψεις σχολείων στο χώρο εκπαιδευτικού χαρακτήρα συνοδευόμενες απο ποικίλες δράσεις, όπως μουσικοκινητικά παιχνίδια, ξενάγηση, προβολές κ.λπ.

© ©Θύραθεν Μουσείο

© ©Θύραθεν Μουσείο