Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Διάφορα αντικείμενα και πίνακες εκτίθενται στο μουσείο
ΑΘΗΝΑ

Μουσείο Φιλελληνισμού

Εξερευνήστε την ιστορία και την επίδραση του Ελληνικού Πολιτισμού στον κόσμο.

Μια ευκαιρία να εξερευνήσετε το μοναδικό Μουσείο που διηγείται τη γέννηση και την εξέλιξη του Φιλελληνισμού και την επίδραση που έχει ο Ελληνικός Πολιτισμός στον κόσμο, μέσα από έργα και αντικείμενα τέχνης, έγγραφα και τεκμήρια, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.

Ειδικά για το 2021, με αφορμή της επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Μουσείο δίνει έμφαση στην συμβολή του Φιλελληνισμού στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, στη δράση των φιλελληνικών κομιτάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, στη συμβολή του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου και εθελοντών μαχητών που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Ελλάδος.

Το αντικείμενο του Μουσείου είναι συναφές με τον πολιτισμό και την τέχνη του 17ου - 19ου αιώνα, με την ιστορία, με την διαχρονικότητα της κλασικής Ελλάδας, με τον Λόρδο Βύρωνα και με την Ελληνική Επανάσταση, μεταξύ άλλων. Παράλληλα, το Μουσείο ενδιαφέρει τους τουρίστες όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να έχουν εμπειρίες σχετικά με την επίδραση που είχε η κλασική αρχαιότητα στις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες κατά τον 19ο και 20ο αιώνα.


Αrtshop / eShop

To Artshop / eShop του Μουσείο προσφέρει μια πλούσια συλλογή από βιβλία, αναμνηστικά, μετάλλια, κοσμήματα, παιχνίδια, ανδρικά και γυναικεία αξεσουάρ, αντίγραφα από έργα του Moυσείου, είδη δώρων και άλλα.