Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν είναι εξοπλισμένο με εξαιρετικές υποδομές. Διαθέτει 6 αναβατήρες (1 εναέριος & 5 συρόμενοι) και 13 πίστες (4 μέτριας δυσκολίας, 7 εύκολες & 2 πολύ εύκολες), ενώ το συνολικό μήκος τους φτάνει τα 15 χλμ. Μάλιστα, στο Καϊμάκτσαλαν βρίσκεται ο ψηλότερος αναβατήρας στην Ελλάδα σε υψόμετρο 2.480μ. Οι πίστες του είναι από τις μεγαλύτερες σε μήκος στη χώρα μας και ικανοποιούν όλα τα γούστα των χιονοδρόμων, κυρίως όμως φημίζονται για το μεγάλο πλάτος τους και τις ήπιες κλίσεις τους. Στα highlights του χιονοδρομικού συγκαταλέγεται η ειδικά διαμορφωμένη πίστα Snowboard ή Fun Park, έκτασης 4 στρεμμάτων.

Σχεδιασμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα παρέχει τη δυνατότητα τόσο για διασκέδαση και παιχνίδια όσο και για τη διεξαγωγή αγώνων. Διαθέτει εμπόδια με μπάρες και δοκούς, καθώς και τούμπες ειδικά διαμορφωμένες για άλματα.

Στο εξαίρετο τριώροφο σαλέ του χιονοδρομικού (ανοικτό όλο το χρόνο) με θέα προς τη λίμνη Βεγορίτιδα μπορεί κανείς να ξεκουραστεί μετά το σκι ή ακόμη και να διανυκτερεύσει στα υπέροχα δωμάτια-σουίτες του. Φυσικά, υπάρχουν και στα γύρω χωριά, ειδικά στον παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, γνωστός και ως «Πέτρινο Χωριό», παραδοσιακοί ξενώνες που διακρίνονται για την υποδειγματική συντήρηση και ανακαίνισή τους με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και χρήση των υλικών του τόπου.


Επιπλέον, το χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν αποτελεί ιδανική αφετηρία για μια σειρά από παράλληλες δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η λαμπρή πρωτεύουσα των βασιλείου των Μακεδόνων, η αρχαία Πέλλα, με τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο και το πλούσιο σε εκθέματα μουσείο, η ιστορική Μονή Αρχαγγέλου και η πανέμορφη πόλη της Έδεσσας με τους διάσημους καταρράκτες.

Στους πρόποδες του όρους Βόρας υπάρχουν οι ονομαστές ιαματικές πηγές Λουτρακίου Αριδαίας κατάλληλες για μια σειρά παθήσεων• μάλιστα, οι εγκαταστάσεις της λουτρόπολης είναι χτισμένες σε μαγευτική κατάφυτη τοποθεσία.  Πολύ κοντά στο χιονοδρομικό τού Καϊμάκτσαλαν εκτείνεται η ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς λίμνη Βεγορίτιδα, η δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της Ελλάδος• μην παραλείψετε το γύρο της Βεγορίτιδας, σπάνια εμπειρία για κάθε επισκέπτη στην περιοχή, που αναζωογονεί νου και αισθήσεις…