ΘΕΑΤΡΟ
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τέταρτη διάσταση

Η «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Πολυξένης Σπυροπούλου ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. από το ΚΘΒΕ.

Εκεί όπου όλα μετουσιώνονται, όλα μεταμορφώνονται, όλα είναι πιθανά, όλα συνδέονται και γίνονται αληθινά… Εκεί θα «ταξιδέψει» το κοινό η παράσταση «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Πολυξένης Σπυροπούλου, που μετά τις επιτυχημένες διαδικτυακές της προβολές, έρχεται να συναντήσει το κοινό δια ζώσης.
Αναμετρήσεις, αγκυλώσεις, κοινωνικοί συμβιβασμοί, η μοίρα ως αναπόφευκτο, φθοροποιός χρόνος, αλλοιωμένα «εγώ», επιλογές και ιδεολογίες, νικητές και ηττημένοι ένα κουβάρι… Το φεγγάρι δεσποτικό: φωτίζει και σκοτεινιάζει τα πρόσωπα ανάλογα με τη ψυχολογική φόρτιση των πρωταγωνιστών.

Τα αντικείμενα κάνουν επιφανές στο σήμερα το μακρινό χθες. Είναι η κινητήριος δύναμη της συνειρμικής σκέψης, η άλλη του διάσταση και καθώς ο λόγος του Ρίτσου συνθέτει εικόνες, πλάθεται ένα σκηνικό προσώπων με ενεργοποιημένες τις αισθήσεις που έχουν επίκεντρο τον έρωτα τον θάνατο τη φθορά τη λήθη και τη μνήμη ως κεντρικά υπαρξιακά τους θέματα.


Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ