Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ / ΑΘΗΝΑ

Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος 2024

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί στο Φαληρικό Όρμο ο 15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος.Στις 21 Απριλίου, πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς από όλο τον κόσμο θα τρέξουν στον πρώτο ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες, σε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκους της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου που διαπερνά σημαντικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Αγώνες:
  • Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ, και Τέταρτο Μαραθώνιος 10+ χλμ.
  • Αγώνας Δρόμου Novo Nordisk 5 χλμ. και Δυναμικό Βάδισμα Novo Nordisk 5 χλμ.
  • Ποσειδώνιος Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1 χλμ & Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς του Συλλόγου "ΑΛΜΑ" 1 ή 2 χλμ.
Όλες οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί θα γίνουν από το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ.) του Δήμου Π. Φαλήρου, στη Μαρίνα Φλοίσβου (πλησίον του θωρηκτού "Αβέρωφ").

Οι δρομείς θα μπορούν να απολαύσουν την ανανεωμένη χάραξη των διαδρομών που διατρέχει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, περνώντας δίπλα από σημαντικά τοπόσημα όπως το Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα του Φλοίσβου και η Μαρίνα Αλίμου, τρέχοντας σε μια διοργάνωση ενταγμένη στο καλεντάρι της AIMS.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων:
  - Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!» όπου τα έργα θα εκτίθενται στη Γραμματεία των αγώνων.
  - Δράση ανακύκλωσης και συγκέντρωσης πλεονάζοντος νερού «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Με τον ίδιο φορέα, διοργανώνεται το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά».
  - Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ).

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ και επιπλέον φέρουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» (UESpT) αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ