Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ / ΑΘΗΝΑ

Madrugada

Το Release Athens 2023 καλωσορίζει τους υπέροχους Madrugada στην Πλατεία Νερού την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, για μια βραδιά συναισθηματικής έντασης και ευφορίας.


Το αγαπημένο συγκρότημα από τη Νορβηγία, με τόσο μεγάλο και παθιασμένο κοινό στη χώρα μας, επιστρέφει στα φεστιβάλ μετά από πολλά χρόνια, παίρνοντας τη θέση που του αξίζει ως headliners.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες της δημιουργίας τους το 1993, οι Madrugada κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ηχητικό τοπίο, βασισμένο όχι μόνο στην τρομερή φωνή του Sivert Høyem, ενός από τους κορυφαίους ροκ τραγουδιστές παγκοσμίως, αλλά κυρίως στην ισχυρή υπογραφή του συγκροτήματος, μοναδική τόσο ηχητικά όσο και οπτικά που ξεπερνά γενιές, είδη και τάσεις. Τα έξι στούντιο LPs τους, το live άλμπουμ του 2005 "Live at Tralfamadore" και αμέτρητα singles και EPs έχουν κερδίσει έναν μακρύ κατάλογο βραβείων και έχουν γίνει χρυσά ή πλατινένια.

Μετά την απροσδόκητη διακοπή τους το 2008, τα τρία εναπομείναντα ιδρυτικά μέλη των Madrugada επέστρεψαν το 2019 για να τιμήσουν το θρυλικό πρώτο τους άλμπουμ 'Industrial Silence' (1999) με μια θριαμβευτική περιοδεία, η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλες sold-out συναυλίες εντός και εκτός συνόρων, δείχνοντας ότι βρίσκονται και πάλι σε περίοδο δημιουργίας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και το 2021 με την κυκλοφορία του 'Chimes at Midnight', ενός εμπνευσμένου άλμπουμ που περιγράφηκε από το NRK, την κορυφαία εταιρεία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Νορβηγίας, ως "μια λυτρωτική κάθαρση μετά από πολλά χρόνια σιωπής".

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ