ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ / ΑΘΗΝΑ

Ελπίς Πατρίδος

Η περιπέτεια της προετοιμασίας και του ξεσπάσματος της Επανάστασης του 1821 είναι το θέμα της όπερας Ελπίς Πατρίδος του Γιώργου Κουρουπού , σε λιμπρέτο της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Η ζωή μιας οικογένειας στη Σμύρνη διασταυρώνεται με τα ιστορικά γεγονότα, τα πρόσωπα και τις ιδέες που οδήγησαν στον Αγώνα και στα πρώτα βήματα της διαμόρφωσης του νεοελληνικού κράτους. Γενναίοι άνθρωποι που καθόρισαν, είτε με την πνευματική τους δύναμη είτε με τις τολμηρές τους αποφάσεις και πράξεις, την Επανάσταση –ο Ρήγας, ο Καποδίστριας, οι Φιλικοί, ο Παπαφλέσσας, ο Μαυροκορδάτος, οι ήρωες αγωνιστές– ζωντανεύουν την ανάγκη ανεξαρτησίας, ενώ εμβληματικές φάσεις της περιόδου αυτής, από την κήρυξη της Επανάστασης έως την πρώτη Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, προβάλλουν ανάγλυφα την ελπίδα για μια ελεύθερη πατρίδα, για μια δικαιότερη ζωή.

Το αποτύπωμα των γεγονότων στις ψυχές των απλών ανθρώπων που πρωταγωνιστούν, αλλά και τα μύχια αισθήματά τους, οι συναντήσεις και η εξέλιξη της προσωπικής τους ζωής, η θυσία και ο έρωτας συμπληρώνουν την ανάπλαση μιας ξεχωριστής εποχής, που γέννησε την ελπίδα και στερέωσε το διαρκές αίτημα ελευθερίας και δημοκρατίας.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ