ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υπόσχεται μαγικές καλοκαιρινές βραδιές, γεμάτες μουσική, θέατρο και χορό!

Με μια επιτυχημένη πορεία 66 ετών, το Φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει εξαιρετικούς καλλιτέχνες της διεθνούς και εγχώριας σκηνής, σε συνεργασία με διακεκριμένους Ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς, προσελκύοντας ένα μεγάλο αριθμό θεατών από όλο τον κόσμο. Κάθε καλοκαίρι, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, όπερας, κλασικής μουσικής και χορού σε διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα, ενώ παραστάσεις αρχαίου δράματος φιλοξενούνται στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που απέχει δύο ώρες από την Αθήνα.

Αυτό το καλοκαίρι, μετά από μια επίπονη περίοδο για τον πολιτισμό λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραστάσεις στην Πειραιώς 260, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο μεγάλο και το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, Φέτος, το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 4 κύκλους: Gender Identities, Contemporary Ancients, Surprising Encounters, 1821 Bicentennial. Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα εντάσσονται για πρώτη φορά η hip hop και η ηλεκτρονική μουσική.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει σημαντικούς καλλιτέχνες στους 4 χώρους του Φεστιβάλ, όπως οι Roger Eno & Brian Eno, Jan Garbarek, Zubin Mehta, Daniil Trifonov, John Eliot Gardiner, Keyvan Chemirani, Max Cooper, Woodkid, Olafur Arnalds, Tomas Ostermeier, Kornel Mundruczo, Hildur Guddnadottir, Krzysztof Warlikowski

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ