ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ / ΣΥΡΟΣ

Animasyros 2021

14o Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2021 επιστρέφει για 14η χρονιά στη Σύρο, απ’ τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021. Φέτος εμπνέεται από την Ελληνική Επανάσταση και από τη γνωστή φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον λόγο που εκφώνησε στην Πνύκα, “Ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας […], και εκάμαμε την Επανάσταση.”, αφιερώνοντας την ετήσια θεματική του στην Ελευθερία και την Επανάσταση.

Το ειδικό αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο που αγγίζουν την έννοια της ελευθερίας και την πράξη της προσωπικής αλλά και κοινωνικής επανάστασης.
Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Animasyros εμπλουτίζει τις διαγωνιστικές κατηγορίες του και έτσι στις ήδη υπάρχουσες (Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, φοιτητικό διαγωνιστικό τμήμα, διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους/Βραβείο Κοινού, διαγωνιστικό τμήμα για την καλύτερη ελληνόφωνη ταινία, τμήμα τηλεοπτικών και κατά παραγγελία ταινιών) προσθέτει δύο νέα βραβεία για τα προγράμματα ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά, K.ID.S, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας ανιμέισον LGBTQI, Animapride.

Εκτός από τα διαγωνιστικά τμήματα, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Animasyros πλαισιώνεται και από το πληροφοριακό πρόγραμμα, το Διεθνές Πανόραμα, που περιλαμβάνει ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο.
Ραντεβού λοιπόν, στην Ερμούπολη της Σύρου!

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ