ΕΚΘΕΣΕΙΣ
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά / ΑΘΗΝΑ

Takis – Ενεργειακοί Τόποι

1 + 1 έργα συνθέτουν τον θαυμαστό κόσμο του γλύπτη Takis στην έκθεση με τον τίτλο «Takis-Ενεργειακοί Τόποι» που παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στον χώρο του στην Αθήνα έως 31 Οκτωβρίου 2021.

Τα ιστορικά έργα-σταθμοί στην καλλιτεχνική πορεία του διεθνούς Έλληνα εικαστικού, το Λουλούδι (1978), το Ηχητικό (1965) το Κορίτσι (1976) το Αγόρι (1976), το Σινιάλο (1974), το Μουσικό (1977) μεταξύ άλλων, όλα μέρος της δωρεάς του Αλέξανδρου Ιόλα στο τότε Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που εκτίθενται σε μόνιμη βάση στις εγκαταστάσεις του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται δίπλα στην βίντεο και φωτογραφική αντίστοιχα αποτύπωση των εμβληματικών έργων Γκονκ (1978) και τα Τηλεφώτα (Télélumière, 1961), τα οποία δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη στο Μουσείο στην Αθήνα. Την έκθεση συμπληρώνει η ηχητική εγκατάσταση Μουσικός χώρος 1 (2004), από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, καθώς και αρχειακό υλικό και φωτογραφίες.

Όλα μαζί μετατρέπουν τον όροφο περιοδικών εκθέσεων του MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά, ενός μουσείου αφιερωμένου στη σύγχρονη γλυπτική, σε ένα ενεργειακό περιβάλλον με ήχους επικούς και παρατεταμένους που μεταφέρουν τις ταλαντώσεις, την κίνηση, το φως, τη δόνηση, την έλξη και την κρούση.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ