Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΧΟΡΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ / ΑΘΗΝΑ

Παραστάσεις παραδοσιακών ελληνικών χορών

Το χορευτικό συγκρότημα της «Δόρας Στράτου» αποτελούμενο από 75 χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές, παρουσιάζει έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2024, πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου η κάθε μία περιοχή παρουσιάζεται με τις δικές της αυθεντικές φορεσιές, τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια και τους χορούς της.Το πρόγραμμα αλλάζει κάθε δεύτερη Πέμπτη και η διάρκειά του είναι περίπου 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Η απόδοση είναι όσο πιο πιστή γίνεται προς το ιστορικό πρωτότυπο.

Το βασικό χορευτικό συγκρότημα αποτελείται από 50 χορευτές, 25 άντρες και 25 γυναίκες νεαρής ηλικίας. Επιπλέον συμμετέχουν χορευτές καταγόμενοι από ειδικές περιοχές, όπως η Κρήτη ή ο Πόντος, καθώς και χορευτές που μετακαλούνται από άλλες περιοχές. Το κυρίως μουσικό συγκρότημα αποτελείται από 15 οργανοπαίχτες και τραγουδιστές, όπου προστίθενται πάλι οι μετακαλούμενοι για ορισμένες περιοχές. Πρόβες γίνονται καθημερινά πριν από την παράσταση επί 1 1/2 ώρα, πάντα μαζί με τους μουσικούς ώστε να διατηρείται η στενή σχέση μουσικού-χορευτή που χαρακτηρίζει τον παραδοσιακό χορό.

Σημείωση: 21-29 Μαΐου, 3-9 Ιουνίου, 3-7, 15-17, 22-24 Ιουλίου, 5-21 Αυγούστου και 23-25 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ