Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΧΟΡΟΣ
CHRISTMAS THEATER / ΑΘΗΝΑ

Σταχτοπούτα

Το Christmas Theater φιλοξενεί την παράσταση χορού "Σταχτοπούτα" από το Classical Ballet Of Eastern Europe στις 13 και 14 Απριλίου 2024.Η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα της "Σταχτοπούτας", του κοσμαγάπητου παραμυθιού του Σαρλ Περρώ ζωντανεύει στη σκηνή του Christmas Theater. Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η τέχνη του κλασικού χορού θα παρασύρουν το κοινό σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από τη "Σταχτοπούτα", το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων! Τα πλούσια σκηνικά, οι υποβλητικοί φωτισμοί, τα λαμπερά κοστούμια, οι σολίστ και το corps de ballet του Classical Ballet Of Eastern Europe συνθέτουν μια εντυπωσιακή παραγωγή.

Η "Σταχτοπούτα" είναι ένα διάσημο παραμύθι που το έγραψε ένας διάσημος παραμυθάς, ο Σαρλ Περρώ (1628-1703), που έζησε στη Γαλλία και του άρεσε να περιδιαβαίνει τα χωριά και να ακούει λαϊκές ιστορίες. Στα 1697, δημοσίευσε τη συλλογή Τα παραμύθια της Μητέρας Χήνας, όπου περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η "Σταχτοπούτα", η "Κοκκινοσκουφίτσα", ο "Παπουτσωμένος γάτος" και άλλες διηγήσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, οι οποίες αγαπήθηκαν από πολλές γενιές αναγνωστών.

Οι ιστορίες του Περρώ μάγεψαν κατά καιρούς μεγάλους συνθέτες –και όχι μόνο– από διάφορες χώρες. Ένας από αυτούς ήταν ο Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953), ο σπουδαίος Ρώσος μουσουργός που συνέθεσε υπέροχες μελωδίες –σοβαρές και κωμικές– για τη χορευτική εκδοχή της "Σταχτοπούτας". Του πήρε τέσσερα χρόνια να γράψει τη μουσική (1940-1944). Το έργο του πρωτοπαρουσιάστηκε από το Μπαλέτο Μπολσόι με μεγάλη επιτυχία στα 1945 σε χορογραφία του Ροστισλάβ Ζαχάροφ με τη θρυλική μπαλαρίνα Γκαλίνα Ουλάνοβα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ