In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Επιστροφή στην αθωότητα

Children art museumΙδιαίτερα φιλική και ήσυχη, γεμάτη εντυπωσιακά μουσεία, πανέμορφους κήπους, παιδικές χαρές και πάρκα ψυχαγωγίας, η Αθήνα αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τα παιδιά όσο και για εκείνους που θέλουν, έστω και για λίγο, να επιστρέψουν στην αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας. Αυτή την εποχή, ένα οικογενειακό ταξίδι στην Αθήνα θα σας προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για να απολαύσετε στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης μαζί με τα παιδιά σας.

Παιδικά μουσεία και ιδρύματα

Στην Αθήνα η γνώση και η ψυχαγωγία συνδυάζονται περίφημα. Η πόλη διαθέτει μουσεία ειδικά αφιερωμένα στα παιδιά αλλά και σύγχρονα πολιτιστικά ιδρύματα που προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη χαρά να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης και να την κάνουν ένα κομμάτι της ψυχής τους.

Παιδικό μουσείο: ένας παιδικός παράδεισος. Εδώ θα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν παιδικές εκθέσεις ζωγραφικής, να περιεργαστούν παλιά παιδικά παιχνίδια και να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη του μουσείου με εκδόσεις που συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. H σοφίτα του μουσείου –το ανακατασκευασμένο «δωμάτιο του παππού και της γιαγιάς», ένα δωμάτιο παλαιού αθηναϊκού σπιτιού γεμάτο παλιά έπιπλα και αντικείμενα– ταξιδεύει τα παιδιά στο παρελθόν δίνοντάς τους την ευκαιρία να ντυθούν με ρούχα περασμένων εποχών.

Διεύθυνση: Kυδαθηναίων 14, Πλάκα
Πρόσβαση: Γραμμή Μετρό 2 & 3: Σύνταγμα
Tηλ. 210 3312995-6
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.hcm.gr

Μουσείο ελληνικής παιδικής τέχνης: Πρόκειται για ένα καταπληκτικό χώρο αφιερωμένο στην παιδική φαντασία και δημιουργικότητα. Εδώ τα παιδιά συμμετέχουν σε σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται από το καλλιτεχνικό εργαστήρι του μουσείου και έρχονται σε επαφή με την τέχνη εκφράζοντας τον εσωτερικό τους κόσμο. Στο μουσείο εκτίθεται επίσης έργα ζωγραφικής και παιδικές κατασκευές από κάθε μέρος της Ελλάδας.

Διεύθυνση: Κόδρου 9, Πλάκα
Πρόσβαση: Γραμμή Μετρό 2 & 3: Σύνταγμα
Τηλ. 210 3312621, 210 3312750
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.childrensartmuseum.gr

Drawings in Children Art museum

Ευγενίδειο Πλανητάριο: Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο, με διάμετρο θόλου 25 μ. και επιφάνεια που αγγίζει τα 950 τ.μ. Σε μια υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών, με ειδικά σχεδιασμένα κεκλιμένα καθίσματα διαδραστικής συμμετοχής, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό ταξίδι στα άστρα, μέσα από ένα υπερεξελιγμένο σύστημα τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης)
Τηλ. 210 9469600, 210 9469621
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.eugenfound.edu.gr

Planetarium

Ίδρυμα μείζονος ελληνισμού: Η ελληνική ιστορία και ο πολιτισμός ζωντανεύουν ξανά. Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει μέσα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα την ελληνική ιστορία από την εποχή του λίθου έως και σήμερα, αναπαριστώντας σε ψηφιακή μορφή αρχαίους χώρους και μνημεία. Μέσω των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας «Θόλος», «Κιβωτός» και «Μαγική οθόνη» γονείς και παιδιά έρχονται σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Tαύρος
Πρόσβαση: Γραμμή Μετρό 1: Καλλιθέα
Τηλ. 212 2540000
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.fhw.gr

Ellinikos kosmos_Tholos at night

Κήποι, πάρκα και παιδικές χαρές

Άλλοι πιο φημισμένοι και άλλοι κρυμμένοι μέσα στην πόλη, οι καταπράσινοι κήποι και τα πάρκα της Αθήνας στολίζουν με την ομορφιά και την εκπληκτική αρχιτεκτονική τους δεκάδες γειτονιές της πρωτεύουσας, αποτελώντας μια μοναδική όαση από τη βοή της πόλης μέσα στις γρήγορες ταχύτητες που αυτή επιβάλλει. Ιδανικά μέρη για έναν ήσυχο περίπατο προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στους γονείς αλλά και χώρο για παιχνίδι στα παιδιά.

National Garden

Εθνικός κήπος: Εκπληκτικός από κάθε άποψη. Με περισσότερα από πεντακόσια διαφορετικά είδη φυτών και δέντρων αλλά και δεκάδες ήδη πουλιών και ζώων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Αθήνας. Εδώ, σε μια έκταση 160 στρ. θα βρείτε το Βοτανικό Μουσείο, ζωολογικό κήπο, μια μικρή λίμνη, παιδική χαρά και παιδική βιβλιοθήκη, ένα πανέμορφο παραδοσιακό καφενείο αλλά και διάσπαρτα μνημεία της αρχαιότητας καθώς και προτομές προσωπικοτήτων της σύγχρονης Ελλάδας.

Πρόσβαση: Γραμμή Μετρό 2 & 3: Σύνταγμα

Πεδίον του Άρεως: Το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας. Δημιουργήθηκε το 1934 και αρχικά χρησίμευε ως πεδίο ασκήσεων στρατιωτικών ομάδων. Σήμερα, πλήρως αναπλασμένο, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους περιπάτου, ξεκούρασης και διασκέδασης. Χαθείτε στο διαμορφωμένο «μινωικό λαβύρινθο», επισκεφτείτε τα πανέμορφα καφέ του κήπου και θαυμάστε την εκπληκτική υδάτινη διαδρομή που περιστοιχίζεται από πλατάνια. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο!

Πρόσβαση: Γραμμή Μετρό 2

Thisio

Πάρκο Θησείου: Πρόκειται για το νοτιοδυτικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς. Αγαπημένο σημείο ντόπιων και επισκεπτών αποτελεί ένα από τα πλέον πολυσύχναστα της πόλης. Εδώ ιδανικά μπορείτε να συνδυάσετε έναν ήσυχο περίπατο με μια επίσκεψη στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο και φυσικά να απολαύσετε μια βόλτα με το ποδήλατο στον καλύτερο ενοποιημένο πεζόδρομο της πόλης, που ξεκινά από το Ολυμπιείο και καταλήγει στο Γκάζι μέσω των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου και Ερμού.

Πρόσβαση: Γραμμή Μετρό 2

Στο Θησείο και σε αρκετά ακόμα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η ενδεικτικά η πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι και ο κήπος του Ζαππείου, λειτουργούν παιδικές χαρές με σύγχρονες υποδομές.

Μην παραλείψετε να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας στο μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της Αθήνα, το «Allou Fun Park» (www.allou.gr), που βρίσκεται στην περιοχή του Ρέντη, 7 χλμ. από το κέντρο και να επισκεφτείτε το «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» (www.atticapark.com), που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους στα Βαλκάνια.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2020.