In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Προάστια Αθήνας

Κατά την παραμονή σας στην Αθήνα, δεν θα θελήσετε να περιοριστείτε στο κέντρο της πόλης. Τα προάστιά της προσφέρουν υπέροχες ευκαιρίες για μακρινούς περιπάτους σε δεντρόφυτους δρόμους, που θα μπορέσετε να συνδυάσετε με μια στάση σε ένα από τα πολλά ζαχαροπλαστεία, καφέ ή μπαρ των περιοχών αυτών.

Βόρεια προάστια

Ψυχικό, Φιλοθέη, Μαρούσι, Κηφισιά

Τα προάστια του Ψυχικού και της Φιλοθέης δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1920, στο πρότυπο των αγγλικών κηπουπόλεων και σήμερα είναι ήσυχες περιοχές κατοικίας, με ωραίες επαύλεις, άφθονο πράσινο και φαρδείς δρόμους. 

 

Στο Μαρούσι βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.), όπου πραγματοποιήθηκε ο κύριος όγκος των αγωνισμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ η Κηφισιά είναι ίσως το πιο κομψό προάστιο της βόρειας Αθήνας. Οι πλούσιες Κηφισιώτικες επαύλεις του 19ου αι. είναι οι κατοικίες των παλαιότερων αθηναϊκών οικογενειών. Σήμερα, οι όμορφες τοπικές βίλες σε συνδυασμό με τους πολύβουους εμπορικούς δρόμους έχουν αναδείξει την Κηφισιά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή. Στα αξιοθέατά της συγκαταλέγονται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας , η σημαντική Αρχαιολογική Συλλογή, που περιλαμβάνει ρωμαϊκά μνημεία, επιτύμβιες στήλες, κεραμικά και μαρμάρινα ευρήματα, αγάλματα και προτομές από την περιοχή, τα θερινά σινεμά και η Ανθοκομική Έκθεση, που πραγματοποιείται κάθε Μάιο στο Άλσος της. 

Ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες της πόλης βρίσκονται στην Κηφισιά. Ανάμεσα στο Μαρούσι και την Κηφισιά, βρίσκεται το άλσος Συγγρού (1.000 στρ.), που χάρη στο δασικό του χαρακτήρα, αποτελεί ιδανικό χώρο για περίπατο και αναψυχή.

Κεντρικός άξονας από την Αθήνα προς τα προάστια αυτά είναι η λεωφόρος Κηφισίας, ενώ για το Μαρούσι και την Κηφισιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 1 του μετρό.

 

Νότια προάστια

Φάληρο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη

Όλες αυτές οι περιοχές βρίσκονται κατά μήκος της ακτής του Σαρωνικού Κόλπου και εκτείνονται από τον Πειραιά μέχρι το ακρωτήρι της Βουλιαγμένης. Η εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας (απέχουν μόλις 20-30 λεπτά) τις καθιστά ιδανικές περιοχές για περιπάτους στη θάλασσα και κολύμπι, αφού εκεί υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες και πιο πολυσύχναστες παραλίες στην Αττική, με ιδιαίτερα καθαρά νερά.

Κάθε μία από τις περιοχές αυτές έχει το δικό της εμπορικό κέντρο με υπέροχα καταστήματα. Μπορείτε να περπατήσετε στις μαρίνες, που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής, να γευματίσετε ή να δειπνήσετε δίπλα στη θάλασσα, να απολαύσετε το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ ή να παίξετε γκολφ. Η Λέσχη Γκολφ της Γλυφάδας λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν ξενοδοχεία με θέα στη θάλασσα.

 


Η παραθαλάσσια περιοχή του φαληρικού όρμου (από το Νέο ως το Παλαιό Φάληρο) σχεδιάζεται να αποτελέσει ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής και πολιτισμού, που θα περιλαμβάνει τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις για ολυμπιακά αγωνίσματα, μικρές εγκαταστάσεις αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εντυπωσιακό ενυδρείο με θέμα τη ζωή των ελληνικών θαλασσών και της Μεσογείου, κήπο πουλιών, ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και θα συνδέεται με την εναέρια γέφυρα («Εσπλανάδα»). 

Στο Τροκαντερό (Π. Φάληρο) μπορείτε να επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο πάνω σε ένα από τα πιο ένδοξα πολεμικά πλοία της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, το θωρηκτό Αβέρωφ

Στην περιοχή του Αγίου Κοσμά υπάρχει μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ενώ στο χώρο του παλιού αεροδρομίου (Ελληνικό) προβλέπεται η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, έκτασης 4.000 στρ. 

Η Βουλιαγμένη είναι ένα ωραίο προάστιο με πλούσια βλάστηση, καλαίσθητες βίλες, όμορφες παραλίες, την ομώνυμη λίμνη, μοναδικού φυσικού κάλλους και μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής. Οι Αθηναίοι συνηθίζουν να επισκέπτονται την ακτή για να γευματίσουν σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της ή για να διασκεδάσουν στα παραλιακά μπαρ.

Για να κινηθείτε προς τα προάστια αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραμ, που ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος και ακολουθεί δύο δρομολόγια: η γραμμή Γ1 προς το Νέο Φάληρο (στάση «Σ.Ε.Φ.») και η γραμμή Γ2 προς την Γλυφάδα (στάση «Κολυμβητήριο»). 

Ακόμα, η γραμμή Γ3 πραγματοποιεί το δρομολόγιο Γλυφάδα – Νέο Φάληρο, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική βόλτα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης. Επίσης, τα νότια προάστια της πόλης εξυπηρετούνται από τις λεωφορειακές γραμμές Β3 (Ακαδημία – Γλυφάδα, μέσω λεωφόρου Βουλιαγμένης), Ε22 (Ακαδημία – Σαρωνίδα, γραμμή express) κ.α

 

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2021.