In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Kefalonian Beer

«Kefalonian Beer»: Με μεράκι, επιλεγμένα υλικά και… κεφαλονίτικη «κουρλαμάδα»

Μια νέα ελληνική μπίρα υψηλών προδιαγραφών, με… «ρίζες» από την Κεφαλονιά, θα βρίσκεται σύντομα στη διάθεση του κοινού, που θα μπορεί να την απολαύσει αρχικά στο πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου πελάγους και κατόπιν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για την premium lager μπίρα με την εμπορική ονομασία «Kefalonian Beer», η οποία έχει 5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Η μπίρα παράγεται από τη «Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς & Ιθάκης», που είναι η πρώτη ζυθοποιΐα στην Κεφαλονιά και έχει την έδρα της στην περιοχή Καραβόμυλος του νησιού. Εμπνευστές και δημιουργοί της είναι οι Γιάννης Πολυχρονάτος, Νίκος και Κυριάκος Μωραΐτης, οι οποίοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν κουλτούρα καταναλωτικής συνείδησης για τα τοπικά προϊόντα παράγοντας ένα ποιοτικό ποτό, που με τα εκλεκτά και έντονα σε γεύση συστατικά του θα ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μπίρας. Παράλληλα, θέτουν ως βασική τους μέριμνα τη συνεχή αναζήτηση των αγνότερων πρώτων υλών με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων τους. «Η μπίρα μας είναι φτιαγμένη με μεράκι, χρησιμοποιώντας πραγματικά επιλεγμένα υλικά και γερή δόση… κεφαλονίτικης “κουρλαμάδας”» λένε χαρακτηριστικά οι δημιουργοί της.
Η παρασκευή της μπίρας πραγματοποιείται σε ιδιόκτητο κτήριο, το οποίο παράλληλα θα λειτουργεί ως πολυχώρος ζυθοποιίας που θα είναι ανοιχτός σε όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει την μπίρα, να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής της και να γνωρίσει την τέχνη της ζυθοποιίας. Ακόμη, στο χώρο αυτό οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα αξιοθέατα της περιοχής και να «μοιραστούν» την τοπική ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τα προϊόντα του νησιού.

Η «Kefalonian Beer» έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη σειρά νέων ελληνικών «ετικετών» μπίρας που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην αγορά, έχοντας ήδη κατακτήσει σημαντική θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών, αλλά και κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις. Σημειώνεται ότι, σε ένα άλλο νησί του Ιονίου πελάγους, την Κέρκυρα, λειτουργεί η μικροζυθοποιία «Corfu Beer», η οποία παράγει πέντε είδη μπίρας (lager, pilsner κ.ά.), καθώς και την Ginger Beer (ή… τζιτζιμπύρα), που πέραν των άλλων περιέχει και εκχυλίσματα από πιπερόριζα (τζίντζερ). Όμως, εκτός από τα νησιά του Ιονίου, αυτή τη στιγμή μεγαλύτερες και μικρότερες ζυθοποιίες δραστηριοποιούνται σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άργος, Μεσσηνία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Χίος Σαντορίνη, Τήνος κ.α.), προσφέροντας μπίρες όλων των ειδών (pils, lager, ξανθές, weiss), που μπορεί κάποιος να απολαύσει είτε ως ποτό είτε συνοδεύοντας με εξαιρετικό τρόπο τις παραδοσιακές νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας κάθε εποχή του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη «Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς & Ιθάκης» και την «Kefalonian Beer» μπορείτε να βρείτε στο site www.kefalonianbeer.com

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2017.