In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

European Best Destinations: Δεκαπέντε ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης για το 2018

Δεκαπέντε δημοφιλείς και φημισμένες διεθνώς, αλλά και λιγότερο γνωστές ελληνικές παραλίες, περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2018, που δημοσίευσε πριν από μερικές ημέρες στην ιστοσελίδα του ο ευρωπαϊκός οργανισμός European Best Destinations (EBD). O EBD έχει έδρα στις Βρυξέλλες και δημιουργήθηκε το 2009 με σκοπό την προώθηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και τουρισμού, σε συνεργασία με τους εθνικούς οργανισμούς τουρισμού των ευρωπαϊκών κρατών και το δίκτυο EDENEuropean Destinations of Excellence») της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , ενώ η σχετική λίστα προκύπτει κάθε χρόνο μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία που διενεργείται σε ποικίλες κατηγορίες (καλύτεροι προορισμοί για city break, οι πιο ρομαντικοί προορισμοί, καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα, καλύτερες παραλίες κ.ά.). Μέχρι σήμερα, την ιστοσελίδα του έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 5,4 εκατ. μοναδικοί χρήστες, ενώ έχει και πάνω από 90.000 followers στα social media.

 


Ειδικότερα, οι ελληνικές παραλίες τις οποίες επέλεξαν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας είναι, κατά σειρά παρουσίασης, οι εξής:
- Μαραθονήσι (Ζάκυνθος): Σύμφωνα με τον EBD «πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο, ένα μοναδικό σημείο μακριά από τα πλήθη, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το λιμάνι του Λαγανά ή του Άγιου Σώστη».

 


- Ελαφονήσι (Κρήτη): «Τα ζεστά νερά και η ροζ άμμος -που παίρνει το χρώμα της από κόκκινους μικροοργανισμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στα κοράλλια- έχουν καταστήσει αυτόν τον μοναδικό προορισμό διάσημο σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
- Νησάκι Αγίου Σώστη / Καμέο (Ζάκυνθος): Όπως σημειώνεται «είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο μικρά νησάκια της Ελλάδας. Είναι ιδιωτικό και μπορείτε να πάτε μέσω ξύλινης γέφυρας που το συνδέει με τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου».

 


- Σαρακήνικο (Μήλος): Το δημοσίευμα επισημαίνει το γεγονός ότι η παραλία είναι «διάσημη για τους ηφαιστειακούς της βράχους, που προσφέρουν στους κολυμβητές ένα σεληνιακό περιβάλλον».
- Παραλία Ξι (Κεφαλονιά): «Η παραλία είναι ένα από τα πολλά “θαύματα” της Κεφαλονιάς» γράφει ο συντάκτης και συμπληρώνει: «Πρέπει να ανακαλύψετε οπωσδήποτε αυτή την αμμώδη παραλία με το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, αλλά και τα μοναδικής ποιότητας και καθαρότητας νερά της».

 


- Canal d'amour / Love Canal (Σιδάρι Κέρκυρας): Το ιδιαίτερο σχήμα της παραλίας εντυπωσιάζει τον συντάκτη, που παρατηρεί πως πρόκειται για μια «όμορφη “μυστική” παραλία, μια φυσική ιδιαιτερότητα, που λόγω της στενότητάς της “φιλοξενεί” μια πανέμορφη μικρή αμμουδιά».
- Πόρτο Τιμόνι (Κέρκυρα): «Κοντά στον Άγιο Γεώργιο, το Πόρτο Τιμόνι είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στην Κέρκυρα» αναφέρει το δημοσίευμα και το χαρακτηρίζει ως «ένα αληθινό παράδεισο επί της γης».
- Σεϋχέλλες (Ικαρία): «Η προσπάθειά σας θα ανταμειφθεί» υπόσχεται στους αναγνώστες ο συντάκτης και συνεχίζει: «Η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη, η παραλία είναι σχετικά μικρή, αλλά τόσο όμορφη και τα νερά πολύ καθαρά».
- Παραλία Σίμου (Ελαφόνησος): «Απολαύστε μία από τις ομορφότερες παραλίες στην Ευρώπη» είναι το αφοπλιστικό σχόλιο του EBD.
- Καβαλικευτά (Λευκάδα): Ο EBD προτρέπει τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα παράλια του νησιού, αφού «τα υπέροχα καταπράσινα τοπία της Λευκάδας οδηγούν σε εξίσου θαυμάσια θαλασσινά τοπία με καταγάλανα νερά και σε όρμους με αμμώδεις λευκές παραλίες, δίπλα σε γραφικά ψαροχώρια».

 


- Άπελλα (Κάρπαθος): Ο συντάκτης εκθειάζει το νησί της Καρπάθου, εξηγώντας ότι «κυρίως είναι ορεινό, αλλά γεμάτο με πηγές, ελατοδάση, αμπέλια, ελαιώνες και φρουτόδεντρα. Οι βραχώδεις σπηλιές του αποτελούν καταφύγιο για τη μεσογειακή φώκια Monachus Monachus».
- Κοκκάρι (Σάμος): «Είναι ένα λιμάνι ψαράδων, που εξελίχθηκε σε τουριστικό κέντρο» επισημαίνει το δημοσίευμα. «Παρόλα αυτά, διατηρεί το παραδοσιακό του πρόσωπο με τα μικρά σπίτια και τα λουλουδιασμένα δρομάκια του. Διαθέτει εξαίρετη βοτσαλωτή παραλία και περιβάλλεται από καταπράσινα βουνά».
- Ναυάγιο (Ζάκυνθος): Μεταξύ άλλων πληροφοριών, ο συντάκτης δίνει έμφαση στο γεγονός ότι «η περιοχή χαρακτηρίζεται από τους τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους, τη λευκή άμμο και τα καθαρά νερά, που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες».
- Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα): Η παραλία «πήρε το όνομά της επειδή παλιότερα μόνο οι κατσίκες μπορούσαν να την προσεγγίσουν» εξηγεί ο συντάκτης και προσθέτει ότι «είναι κρυμμένη κάτω από έναν κοίλο γκρεμό».
- Εγκρεμνοί (Λευκάδα): Το δημοσίευμα επαινεί την παραλία αυτή, που παρά το γεγονός ότι είναι απομακρυσμένη και έγινε εύκολα προσβάσιμη στο κοινό μόλις τη δεκαετία του ’90, όταν κατασκευάστηκε ο νέος δρόμος, την χαρακτηρίζει ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στη Λευκάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2020.