In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Βίρα τα πανιά!

Απολαύστε τις ελληνικές θάλασσες συμμετέχοντας σε συναρπαστικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες

Οι ελληνικές θάλασσες είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την απαράμιλλης ομορφιάς πολυνησία, τα κρυστάλλινα και ασφαλή νερά και την εντυπωσιακή ποικιλία των πελαγίσιων ανέμων τους. Έτσι, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέρουν τη μοναδική δυνατότητα να συνδυάσει κάποιος την αναψυχή με τη συμμετοχή σ’ έναν συναρπαστικό ιστιοπλοϊκό αγώνα, από τους δεκάδες που διεξάγονται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Το visitgreece.gr παρουσιάζει ορισμένες από τις σημαντικότερες διοργανώσεις, που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες:

Από τις 12-14 Ιουνίου στην Κέρκυρα και από τις 19-22 Ιουνίου στις Σπέτσες (Σαρωνικός κόλπος) θα γίνουν οι αγώνες «Classic Yacht Race», που αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους θεατές καθώς σε αυτούς θα λάβουν μέρος κλασικά και παραδοσιακά σκάφη (καΐκια κ.λπ.), καθώς και παραδοσιακές λέμβοι (λαντίνια [lateens]), με πληρώματα από όλον τον κόσμο. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να βρείτε εδώ για τον αγώνα στην Κέρκυρα και εδώ για τον αγώνα στις Σπέτσες.

Στο διάστημα 18-26 Ιουλίου διοργανώνεται το 51ο Ράλλυ Αιγαίου, που είναι το παλαιότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην Ελλάδα και καλύπτει απόσταση περίπου 500 ν.μ. Φέτος, η εκκίνηση θα δοθεί έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ η διαδρομή θα περάσει από τα νησιά Μήλος (Κυκλάδες) και Αστυπάλαια (Δωδεκάνησα) με σημείο τερματισμού την περιοχή του Σουνίου, στην Αττική. Περίπου τις ίδιες ημέρες, 21-25 Ιουλίου, διοργανώνεται για 18η χρονιά στα Δωδεκάνησα ο αγώνας ανοιχτής θάλασσας Rodos Cup, που παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, τα υπέροχα αξιοθέατα και τις πλούσιες παραδόσεις των νησιών αυτών. Σημείο έναρξης θα είναι η Κως, ενώ στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι θα επισκεφθούν τη Νίσυρο, τη Σύμη και τη Ρόδο.

Στις 27 Ιουλίου, ξεκινά στο Porto Carras Resort στη Χαλκιδική (Μακεδονία) το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, που οργανώνει από το 1978 ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΝΟΘ) και συμμετέχουν σε αυτό τα καλύτερα ελληνικά πληρώματα και κορυφαίες ομάδες από το εξωτερικό. Το πρόγραμμα του αγώνα, που θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου, περιλαμβάνει ιστιοδρομίες ανοικτής θάλασσας στον Τορωναίο κόλπο και το βόρειο Αιγαίο, καθώς και τεχνικές ιστιοδρομίες. Επίσης, στο διάστημα 10-15 Αυγούστου ο ΝΟΘ οργανώνει τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «North Aegean Crossing» στη διαδρομή Πόρτο Καρράς - Τσεσμέ (Τουρκία) - Πυθαγόρειο Σάμου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, από τις 3 ως τις 8 Αυγούστου, στα ιδεώδη για ιστιοπλοϊκούς αγώνες νερά του Ιονίου πελάγους, θα πραγματοποιηθεί η 26η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Ράλλυ Ιονίου). Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος θα χαρούν την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και ταυτόχρονα τα πεντακάθαρα νερά και τις κατάπευκες πλαγιές της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Ιθάκης, όπου θα γίνει ο αγώνας.

Στις 16 Αυγούστου, από το λιμάνι της Λέρου (Δωδεκάνησα) θα ξεκινήσει ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός αγώνας Aegean Regatta 2014, που στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Τήλο και θα καταλήξει στις 23 Αυγούστου στη Ρόδο

Επειδή, όμως, στην πραγματικότητα το ελληνικό καλοκαίρι «παρατείνεται» και κατά τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, αγώνες ανοιχτής θάλασσας διοργανώνονται και αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, από 15-22 Σεπτεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί το Corfu Cup Regatta , το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος σημαντικών ελληνικών και διεθνών συμμετοχών. Επίσης, από τις 26-28 Σεπτεμβρίου σε έναν κατεξοχήν ιστιοπλοϊκό χώρο, το ιδιαίτερα γραφικό Μικρολίμανο του Πειραιά, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του 1ου «Hellenic Match Racing Tour», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. Τα προηγούμενα σκέλη του αγώνα αυτού πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη στην Πάρο και την Άνδρο, ενώ τον τελικό οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν από ποικίλα σημεία, αλλά και τα μπαλκόνια των ιστιοπλοϊκών ομίλων στο Μικρολίμανο.

Τέλος, στο διάστημα 18-25 Οκτωβρίου διεξάγεται το Catamarans Cup International Regatta, που θα ξεκινήσει από τη μαρίνα Αλίμου (Αττική) με τελικό προορισμό το φυσικό φιορδ του λιμανιού Γέρακα (στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου) και ενδιάμεσους σταθμούς τα πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού κόλπου Πόρος και Ύδρα, καθώς και την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2020.