In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Μια πρωτότυπη συνταγή με κρόκο Κοζάνης

Το εντυπωσιακό άρωμα, η ιδιαίτερη γεύση και το μοναδικό χρώμα του κρόκου Κοζάνης σίγουρα θα απογειώσουν τις δημιουργίες σας στη μαγειρική. Για να τον αναδείξετε, χρησιμοποιείστε απλά μια ουδέτερη βάση, όπως ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, λευκά κρέατα και θαλασσινά, ή συνδυάστε τον σχεδόν με όλα τα μπαχαρικά αλλά σε προσεκτική δοσολογία! Θυμηθείτε τέλος ότι ο κρόκος δεν αγαπά τα ζεστά, καθώς αν τον βάλετε σε ζεστό νερό ή λάδι δεν θα βγάλει το χρώμα και τη γεύση του.

Εμείς σας προτείνουμε μια γευστικότατη συνταγή Πέρκας με κρόκο Κοζάνης που θα σας συναρπάσει! 

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά: 1 φιλέτο πέρκας (περ.700γρ.), 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πράσο, 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 1 λεμόνι, μια πρέζα κρόκου Κοζάνης (6-7 στίγματα κρόκου), άνηθο και λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 1. Στύβετε το λεμόνι σε ένα φλιτζάνι και προσθέτετε τον κρόκο για να βγάλει το χρώμα του. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέσα σε μια κατσαρόλα και αφού γυαλίσει προσθέστε το πράσο μέχρι να μαραθεί 3. Κόβετε την πέρκα σε μικρά κομμάτια στην κατσαρόλα μέχρι να ασπρίσει 4. Αναμειγνύετε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού με τον κρόκο και περιχύνετε την πέρκα 5. Κλείνετε τη φωτά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15’.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.