In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Τζιγεροσαρμάδες από τη Θράκη

Με τη λέξη «τζιγέρια» στη Θράκη εννοούν τα εντόσθια του αρνιού και με τη λέξη «σαρμάδες» τους ντολμάδες.

Υλικά:

συκωταριά από αρνί ή κατσίκι
μπόλιες (είναι η σκέπη του αρνιού)
500 γρ. κρεμμύδια φρέσκα
Λίγο άνηθο
Αρκετά φύλλα δυόσμος
1/2 φλιτζάνι ρύζι
βούτυρο για το τσιγάρισμα
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεματίζετε τη συκωταριά και την ψιλοκόβετε, όπως για τη μαγειρίτσα. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Λιώνετε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζετε τη συκωταριά. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα τσιγαρίζετε άλλα 3'.

Προσθέτετε το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνετε την μπόλια σε κρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξίδι, την ξεπλένετε με κρύο νερό, την τεντώνετε για να ανοίξει και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε ένα ένα τα κομμάτια της μπόλιας πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού λίγη γέμιση και τυλίγετε σε πακετάκια. Τα τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200ο C, για 1 ώρα περίπου.

Σβήνετε τους τζιγεροσαρμάδες με το χυμό ενός λεμονιού, λίγο πριν τους σερβίρετε.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.