In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Τζατζίκι

Συστατικά

  •  500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες με το γουδοχέρι
  • 1 αγγούρι ξεφλουδισμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι 
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά και το αφήνουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξει και να φύγουν τα πολλά υγρά του. 
Το αλατίζουμε με το μισό αλάτι για να το βοηθήσει να αποβάλει τα νερά του. 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι και το ξύδι και ρίχνουμε και το γιαούρτι. 
Στύβουμε καλά το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατέβουμε.
Σκεπάζουμε  το τζατζίκι  με ζελατίνα και διατηρούμε στο ψυγείο.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr    All Rights Reserved. GNTO © 2014.