In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Τσουρέκι

Υλικά

1 κούπα ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4 ½ κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυμό από 1 πορτοκάλι
½ κουταλιά της σούπας μαχλέπι
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
3 μικρά αβγά καλά χτυπημένα

 

Για το γλάσο:

κρόκο αβγού
1 κουταλιά της σούπας γάλα
⅓ της κούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το γάλα, τη μαγιά, ½ κούπα αλεύρι και λίγη ζάχαρη σε ένα μπολ, καλύψτε το με μια πετσέτα και αφήστε το σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το μαχλέπι. 

Κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το μείγμα της μαγιάς, το βούτυρο και τα αβγά. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να είναι λεία και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Μετά καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε τη στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. 

Χωρίστε τη ζύμη σε τρία μέρη και σχηματίστε με αυτά μία πλεξούδα. Αφήστε τη να φουσκώσει για δύο ώρες. Χτυπήστε μαζί τον κρόκο και το γάλα και αλείψτε το τσουρέκι. 

Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr    All Rights Reserved. GNTO © 2014.