In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Γεμιστά

Υλικά (για 6 άτομα):

Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας διαλέγουμε: ντομάτες (όχι πολύ ώριμες ), πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια…
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ

Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι (ή με το ειδικό εργαλείο) το εσωτερικό από τα λαχανικά που θέλουμε να γεμίσουμε.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ροδίζουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σκόρδα και το ρύζι. Προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες που έχουμε αδειάσει, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό και μόλις κοντεύει να το πιεί το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  •  Εν τω μεταξύ έχουμε τοποθετήσει τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες, κομμένες σε κυδώνια.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά, αφήνοντας ένα περίπου εκατοστό από το καπάκι τους, γιατί το ρύζι όταν μαγειρευτεί θα φουσκώσει. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 180 βαθμούς.

Ένα κομμάτι τυρί φέτα θα συντροφεύσει με τον καλύτερο τρόπο τα γεμιστά σας!


Καλή σας όρεξη!

 

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr    All Rights Reserved. GNTO © 2014.