In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Αμυγδαλωτά Σπετσών

Τα αμυγδαλωτά είναι τοπική σπεσιαλιτέ των Σπετσών γι'αυτό όταν βρεθείτε στο νησί μην παραλείψετε να τα απολαύσετε!

Υλικά  (για 36 τεμάχια)

600 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη άχνη (υπολογίστε λίγη παραπάνω για πασπάλισμα)
3 ασπράδια αυγών
½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2-3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε σε μίξερ την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, μαζί με 2½ κούπες ζάχαρη άχνη, το σιμιγδάλι, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. 
Μόλις δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά.
Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με ροδόνερο, παίρνουμε μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού και το πλάθουμε
σε σχήμα αχλαδιού.
Ψήνουμε 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά και κατόπιν (ενώ είναι ακόμη ζεστά) τα
ραντίζουμε με ροδόνερο και τα τυλίγουμε με την άχνη.

 

 

Πηγή: "Γλυκίσματα & Κεράσματα από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel"

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.