In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Cremeux Λεμόνιου και Παγωτό Φιστίκι Αιγίνης

Χαλβάς
Υλικά
100γρ ηλιέλαιο
200γρ σιμιγδάλι χονδρό
270γρ ζάχαρη
420γρ νερό
40γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο
1γρ κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε άλλο σκεύος καβουρδίζουμε το κουκουνάρι. Παράλληλα σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο. Μόλις πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά το σιμιγδάλι και προσθέτουμε μέσα το βρασμένο σιρόπι, το κουκουνάρι και την κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη, έως ότου απορροφηθεί το σιρόπι και να δέσει ο χαλβάς σκεπασμένος με μια πετσέτα. Φορμάρουμε αναλόγως.

Κρέμα λεμόνι
Α’ Μείγμα
200γρ χυμός λεμόνι
120γρ ζάχαρη
1τμχ λεμόνι ξύσμα
1 δόση βανίλια
Β’ Μείγμα
120γρ αυγά
10γρ κορν φλάουερ
Γ’ Μείγμα
2γρ ζελατινη φύλλα
125γρ βούτυρο 82%
Εκτέλεση
Βράζουμε το Α μείγμα και σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το Β μείγμα. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και κόβουμε το βούτυρο. Όταν βράσει το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο λίγο μέσα στο μείγμα των αυγών ώστε να γίνει σωστή ομογενοποίηση και επιστρέφουμε στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82°C. Προσθέτουμε τις ζελατίνες και το μαλακωμένο βούτυρο και ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός. Φορμάρουμε αναλόγως.

Σάλτσα βατόμουρο
100γρ πουρές βατόμουρο
30γρ ζάχαρη

Βράζουμε τον πουρέ μέχρι να γλασάρει.

Παγωτό φιστίκι με κρέμα ανγκλαίζ
Υλικά
200γρ κρέμα γάλακτος 35%
400γρ γάλα
130γρ ζάχαρη
120γρ κρόκος
1 δόση βανίλια
70γρ γεύση φιστίκι
Σταγόνες πράσινο χρώμα

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και τη ζάχαρη συν τη βανίλια. Σε μια μπασίνα έχουμε βάλει τους κρόκους. Όταν βράσει το μείγμα ομογενοποιούμε σιγά σιγά με το σύρμα χειρός μέσα στους κρόκους και επιστρέφουμε στη φωτιά φτάνοντας τη θερμοκρασία στους 82°C. Τέλος, προσθέτουμε τη γεύση φιστίκι και το πράσινο χρώμα. Παγώνουμε στην παγωτομηχανή και σερβίρουμε σε σχήμα κένελ.

Τάσος Πρωτοψάλτης
Ex. Pastry Chef
Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.