In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Ρυζόγαλο

Υλικά (για 6 μερίδες)

½ κούπα ρύζι γλασέ
2 κούπες νερό
3½ κούπες γάλα πλήρες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ κούπα λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράζουμε το ρύζι μέχρι να εξατμιστεί το νερό (περίπου 10 λεπτά).
Προσθέτουμε 3 κούπες γάλα και σιγοβράζουμε άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Παράλληλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα που έχει περισσέψει και το προσθέτουμε στην
κατσαρόλα. 
Σιγοβράζουμε άλλα 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει. 
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε 6 φορμάκια.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες μέχρι να σφίξουν.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: "Γλυκίσματα & Κεράσματα από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel"

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.