In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Πιταρούδια από τη Ρόδο

Υλικά

για 12 κομμάτια 

  • 250γρ ξερά ρεβίθια
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • ¾ -1 φλιτζάνι αλεύρι για πασπάλισμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή όλο το βράδυ. Στραγγίζετε και σιγοβράζετε τα ρεβίθια με πολύ νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Αλέθετε τα ρεβίθια μέχρι να γίνoουν ένα σφιχτό μείγμα.
Προσθέτετε στο μείγμα τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το δυόσμο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να πλάθετε σε μικρά μπαλάκια.
Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια μεγάλη πιατέλα. Πέρνετε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά από τη ζύμη και πλάθετε πλατιά μπαλάκια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι με βαρύ πάτο, σε μεσαία φωτιά. Αλευρώνετε τα πιταρούδια στην πιατέλα με το αλεύρι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές (2-4 λεπτά). 
Βγάζετε τα κεφτεδάκια από το λάδι και βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Συνεχίστε μέχρι να τηγανιστούν όλα τα πιταρούδια. Συμπληρώστε λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί.

Καλή όρεξη!

 

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.