In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Κέικ Πορτοκαλιού

Τα αρώματα στο ελληνικό τοπίο σχεδόν πάντα ανασύρουν και συνοδεύονται από γεύσεις. Το άρωμα του πορτοκαλιού στην ελληνική ζαχαροπλαστική είναι κυρίαρχο, οπότε προτείνουμε ένα εύκολο κέικ πορτοκαλιού που θα αποτελούσε ταυτόχρονα θαυμάσιο Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο, ειδικά αν μετά το ψήσιμο τό πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Χρειάζεστε μόνο:

250 gr. ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 μεγάλο πορτοκάλι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Οδηγίες:

Πολτοποιείτε ολόκληρο το πορτοκάλι με τη φλούδα στο μούλτι.
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ στο μίξερ.
Προσθέτετε το λάδι, τη βανίλια και το πορτοκάλι.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά.
Ψήνετε το κέικ σε φόρμα στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με 2 λεμόνια, ώστε να έχετε ένα υπέροχο κέικ λεμονιού.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.