In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Ντολμαδάκια γεμιστά με ρύζι

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι άβραστο
  • 2 κουτάλια σούπας μέντα ή άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουτάλι σούπας αλάτι
  • 1/4 κουταλιού γλυκού πιπέρι
  • 50-60 φρέσκα αμπελόφυλλα
  • ή μία κοσέρβα αμπελόφυλλα
  • 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ½ φλιτζάνι. Ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 5 λεπτά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φύλλα. 

Σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Ξεπλύνετε τα αμπελόφυλλα στο κρύο νερό. Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, βαπτίστε τα σε βραστό νερό για 3 λεπτά. Στραγγίξτε τα και βρέξτε τα με κρύο νερό. 

Στο κέντρο κάθε φύλλο (η λεία επιφάνεια του φύλλου στραμμένη προς τα κάτω), βάλτε ένα κουτάλι του γλυκού του μείγματος του ρυζιού. Διπλώστε τα φύλλα πάνω από τη γέμιση και τυλίχτε τα. Μην τα τυλίξετε πολύ σφιχτά γιατί το ρύζι διογκώνεται άμα βράσει. 

Καλύψτε τον πάτο μιας χαμηλής κατσαρόλας με αμπελόφυλλα έτσι ώστε να μην «ανοίξουν» τα ντολμαδάκια, κλείστε το καπάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα. 

Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Σερβίρετε τα σαν ορεκτικά με γιαούρτι.

Καλή σας όρεξη!

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.