In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Μελομακάρονα



(Χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό)

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 7-8 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπείκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Χτυπήστε μαζί τα 4 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και τη σόδα 3 φορές. Προσθέστε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών στο μείγμα με το λάδι και ανακατέψτε καλά. Ξεχωρίστε μικρές ποσότητες (μεγέθους αυγού) από τη ζύμη που θα προκύψει και δώστε τους μακρόστενο σχήμα. Τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Βράστε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Περιχύστε με αυτό τα μελομακάρονα. Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω τους κομματιασμένα καρύδια και κανέλλα. Γίνονται περίπου 40 κομμάτια.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.