In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Κεφτέδες

Υλικά

  • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτάλια σούπας βούτυρο
  • 1 ½ κιλό μοσχάρι
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κουταλιού γλυκού πιπέρι
  • 1 αυγό, ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 4 κουτάλια σούπας άσπρο ή λευκό κρασί

Εκτέλεση

Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κουτάλια βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και ανακατέψτε το με τον κιμά, την φρυγανιά, τα γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό. 

Διαμορφώστε το μείγμα σε σφαίρες διαμέτρου, περίπου, 5 εκατοστών. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίστε τους κεφτέδες σε βούτυρο ή λάδι από όλες τις πλευρές. 

Περιχύστε το κρασί πάνω από τους κεφτέδες και αφήστε το να ζεστάνει για λίγα λεπτά. Σερβίρετέ τους ζεστούς. Γίνονται περίπου 36 κομμάτια για ορεκτικό.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.