In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Φακές

ΥΛΙΚΑ

- 600 γρ. φακή Εγκλουβής ή άλλη βραστερή ψιλή φακή

- ¾ φλιτζανιού λάδι

- 1 κεφάλι σκόρδο (μέτριο)

- 1 κλωνάρι ρίγανη

- αλάτι

- ξύδι στο πιάτο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τη φακή, την πλένουμε, την βάζουμε με λίγο κρύο νερό να πάρει μερικές βράσεις και τη σουρώνουμε.
Μισογεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό ρίχνουμε το αλάτι και το κλωνάρι της ρίγανης και βράζουμε τη φακή σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν σωθεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ψηθεί η φακή με το λάδι, ενώ συγχρόνως την πιέζουμε στα τοιχώματα της κατσαρόλας με το ξύλινο κουτάλι ώστε να σπάσει και να χυλώσει. Ρίχνουμε πάλι ένα ποτήρι ζεστό νερό (περίπου) μέχρι να βράσει.

Την φακή την αφήνουμε στο τέλος με περισσότερο ή λιγότερο ζουμί ανάλογα με την επιθυμία μας. Στο πιάτο προσθέτουμε πάντα ξύδι.

Ταιριάζει υπέροχα με «ριγανάδα» (μουσκεμένο ξερό ψωμί με λάδι, ξύδι, αλάτι και ρίγανη).

Βιβλιογραφία: «Λευκαδίτικη Κουζίνα-Τα ξορέξα της νόνας, τα μαγεριά της βαβάς», της Τούλας Σκληρού.

 

Δείτε περισσότερα στο www.lefkada.gr.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.