In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Αρνάκι με βερίκοκα και μέλι



Υλικά

2 κιλά κρέας (μπούτι ή σπάλα) κομμένο σε μερίδες
150 γρμ. αποξηραμένα βερίκοκα
Χυμός 2 πορτοκαλιών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε κόκκους
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε καλά τα βερίκοκα στο χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και 5-6 βερίκοκα πολτοποιημένα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα βερίκοκα.
Στην Κρήτη, όπου παράγεται εξαιρετικής ποιότητας μέλι, το τιμούν ιδιαιτέρως. Αγαπημένος συνδυασμός είναι μέλι με τυρί, γραβιέρα ή ανθότυρο. Συνοδεύει ταιριαστά τα φρεσκοτηγανισμένα μυζηθροπιτάκια, αλλά και το ψητό κρέας.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.