In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Φασολάδα

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. φασόλια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
2-3 κλωνάρια σέλινο
1 φλ. τριμμένη ντομάτα
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Ελάχιστη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν.
  2. Την επομένη, τα σουρώνουμε, τα βράζουμε για 10 λεπτά και ξανασουρώνουμε.
  3. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, βραστό νερό, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το ψιλοκομμένο σέλινο, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και σκεπάζουμε. 
  4. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για περίπου 1 ώρα (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι φασόλια). 
  5. Λίγο πριν κατεβάσουμε τη φασολάδα από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  6. Αφού σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. 

Ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα!

Καλή Όρεξη!

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.