In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Μπακαλιάρος ξηρός με πατάτες

ΥΛΙΚΑ

-1.300 γρ. μπακαλιάρος παστός (υπολογίστε 2 κομμάτια για κάθε μερίδα)

-1 - 1½ κιλό πατάτες (3 - 4 κομμάτια για κάθε μερίδα)

-1 - 1½ φλιτζάνι λάδι

-2 - 3 λεμόνια (το ζωμό)

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-1 κεφάλι σκόρδο

-πιπέρι

-νερό 2 - 3 ποτήρια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, βάζουμε τον μπακαλιάρο σε λεκάνη με νερό για να ξαρμυρίσει, αφού τον έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Αλλάζουμε 2 - 3 φορές το νερό.

Την επόμενη πριν τον μαγειρέψουμε τον καθαρίζουμε από τα λέπια και τον ξεπλένουμε καλά.

Σε μέτρια ρηχή κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες σφήνες, το τριμμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και τα ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα από πάνω.

Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι, το λάδι και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μην κολλήσει και μήπως χρειασθεί λίγο νερό ακόμη.

Όταν βράσουν όλα τα υλικά και ο ζωμός έχει πυκνώσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού γύρω-γύρω και κουνάμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.

Η σάλτσα πρέπει να είναι πυκνή και άσπρη.

Αν αφαιρέσουμε λάδι τότε "δένουμε" τη σάλτσα με 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.

Βιβλιογραφία: «Λευκαδίτικη Κουζίνα-Τα ξορέξα της νόνας, τα μαγεριά της βαβάς», της Τούλας Σκληρού.

 

Δείτε περισσότερα στο www.lefkada.gr.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.