In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Κέικ με κλημεντίνες

Υλικά (για 8 μερίδες)

1 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κούπα αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
5 κλημεντίνες χωρίς κουκούτσια
6 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας λικέρ λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις κλημεντίνες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
Αφήνουμε να κρυώσουν και στραγγίζουμε. 
Περνάμε τις κλημεντίνες με τη φλούδα τους από το μούλτι, μέχρι να γίνουν πολτός.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ
λεμόνι, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. 
Τέλος προσθέτουμε τις πολτοποιημένες κλημεντίνες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα, και ψήνουμε
1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι. 
Δεν ξεφορμάρουμε το κέικ αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, γιατί θα σπάσει. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

 


Πηγή: "Γλυκίσματα & Κεράσματα από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel"

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.