In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Βασιλόπιτα με εσπεριδοειδή



Υλικά:

1 πακέτο μαργαρίνη
500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 μανταρίνι, 1 λεμόνι και 1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
Σε άλλο μπολ χτυπαμε μόνη της τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό πορτοκαλιού με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Μετά, το κονιάκ και τα ξύσματα.
Στο τέλος, ενσωματώνουμε με σπάτουλα τα ασπράδια με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα.
Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.