In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Χοιρινό με σέλινο

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 ½ κιλό σέλινο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1 αυγό
2 λεμόνια (μόνο τον χυμό)

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε (στα 2 ή 3 κομμάτια). Τα βράζουμε για λίγο στη κατσαρόλα (σε χαμηλή φωτιά) και χωρίς καθόλου νερό. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν τα σουρώνουμε. 

Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι (φρέκο και ξερό) και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας. Όταν ροδίσει καλά βάζουμε και το σέλινο.
Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι το αυγοκόβουμε. Κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε αμέσως.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.