In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά για τη γέμιση

1 κουτί φύλλο
6 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C.
Σε ένα μπολ βάζετε την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση.
Από πάνω στρώνετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Το τελευταίο φύλλο (εκτός από το βούτυρο) το ραντίζετε και με νερό.
Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά (σε ρόμβους)και καρφώνετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο.
Ψήνετε για 1 1/2 ώρα περίπου.
Αφήνετε τον μπακλαβά να κρυώσει καλά προτού τον σιροπιάσετε.

Υλικά για το σιρόπι

4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλλας
Χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλλα για 5-10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τον μπακλαβά.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr    All Rights Reserved. GNTO © 2014.