In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Ψητά Κυδώνια με Κρέμα Κάρδαμου

Υλικά (για 8 μερίδες)

2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα
στα τέσσερα
2 πορτοκάλια, μόνο το χυμό
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Για την κρέμα κάρδαμου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κουταλιά της σούπας κάρδαμο σκόνη
250 ml κρέμα γάλακτος

 


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κυδώνια σε λαμαρίνα φούρνου. 
Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το μέλι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καλύπτουμε με δεύτερη λαδόκολλα.
Ψήνουμε 60 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς και ψήνουμε άλλες δύο ώρες, μέχρι τα κυδώνια να αποκτήσουν βαθύ κόκκινο χρώμα.
Για την κρέμα κάρδαμου, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κάρδαμο με τον αυγοδάρτη, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Σερβίρουμε τα κυδώνια με την κρέμα.

 

Πηγή: "Γλυκίσματα & Κεράσματα από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel"

 

 

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr    All Rights Reserved. GNTO © 2014.