In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Ψαρόσουπα της Αρήτης

Υλικά:

περίπου 1 κιλό ψάρι, κατά προτίμηση μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο, πεσκανδρίτσα, σκορπιό…
4 μέτριες πατάτες
4 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι χαραγμένο στα τέσσερα
1 ξεφλουδισμένη ντομάτα
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι



Παρασκευή:

Βάλτε το ψάρι στην κατσαρόλα σε νερό που βράζει. Προσθέστε αλατοπίπερο και όταν ετοιμαστεί το αφαιρείτε από την κατσαρόλα. Σουρώστε το ζωμό για τυχόν υπολείμματα ψαριού και προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα. Μετά από λίγα λεπτά ρίξτε και τα κρεμμύδια, το ματσάκι σέλινου και την ξεφλουδισμένη ντομάτα. Προς το τέλος προσθέστε χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και αφαιρέστε τα λαχανικά από το ζωμό.

Η ψαρόσουπα της Κλειώς: παραλλαγή

Προαιρετικά, στο ζωμό μπορείτε να βράσετε ρύζι σουπέ και στη συνέχεια να προσθέσετε το χυμό του λεμονιού.

Εναλλακτικά, αφού βράσουν τα λαχανικά, αλέστε τη μία πατάτα, το ένα καρότο, το μισό σέλινο, το κρεμμύδι και την ντομάτα και προσθέστε τα στο ζωμό της σούπας.

Στο τέλος μπορείτε να αβγοκόψετε το ζωμό προσθέτοντας λεμόνι.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.