In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Αμυγδαλωτά

(μια συνταγή από την Ύδρα)

Υλικά

  • 300 γρ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουτάλια σούπας λεπτό σιμιγδάλι
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ φλιτζάνι ανθόνερο
  • βούτυρο
  • γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Αναμείξτε τα αμύγδαλα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και πολτοποιήστε τα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα αμύγδαλα του εμπορίου. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουτάλια σούπας ανθόνερο. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Εάν είναι πολύ σφικτή, προσθέστε ακόμα ένα ή δύο κουταλιές σούπας ανθόνερο.

Πάρτε μικρές ποσότητες από τη ζύμη (μέγεθος καρυδιού) και πλάστε τις σε μορφή μικρού αχλαδιού. Στην κορυφή του καθ’ ενός «αχλαδιού» τοποθετήστε από ένα γαρύφαλλο. Τακτοποιήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν, βαπτίστε τα μέσα στο ανθόνερο και καλύψτε τα με τη ζάχαρη άχνη. 

Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά καλύψτε τα ξανά με ζάχαρη.

 

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.