In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Αρχική  /  Αξιοθέατα-Δραστηριότητες  /  Γαστρονομία  /  Συνταγές

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά για τη γέμιση

1 κουτί φύλλο
6 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C.
Σε ένα μπολ βάζετε την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση.
Από πάνω στρώνετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Το τελευταίο φύλλο (εκτός από το βούτυρο) το ραντίζετε και με νερό.
Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά (σε ρόμβους)και καρφώνετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο.
Ψήνετε για 1 1/2 ώρα περίπου.
Αφήνετε τον μπακλαβά να κρυώσει καλά προτού τον σιροπιάσετε.

Υλικά για το σιρόπι

4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλλας
Χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλλα για 5-10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τον μπακλαβά.

Αποτελέσματα
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Bruschetta με αυγοτάραχο, Σπαγγέτι με αυγοτάραχο

ΑΤΤΙΚΗΣ
Αμυγδαλωτά Σπετσών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πιταρούδια από τη Ρόδο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μπουγάτσα

ΚΑΒΑΛΑΣ
Πιλάφι με γαύρο από την Καβάλα

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Κεφαλονίτικη Αμυγδαλόπιτα, Κεφαλονίτικη Κρεατόπιτα, Μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς

ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Από το «Σελήνη» στη Σαντορίνη, μια τάρτα που λέγεται «Μελιτίνι», Λαδένια

ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κολοκυθόπιτα γλυκιά, Λαδόπιτα, Μπακαλιάρος ξηρός με πατάτες, Σουπιές μαύρο πιλάφι, Φακές

ΞΑΝΘΗΣ
Χοιρινό με λάχανο τουρσί

ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ
Αμυγδαλωτά, Γαλακτομπούρεκο, Γεμιστά, Ελαιόλαδο με πιπερόριζα (τζίντζερ), Κέικ με κλημεντίνες, Κέικ Πορτοκαλιού, Κεφτέδες, Κολοκυθόπιτα γλυκιά, Κολοκυθόσουπα, Κουλουράκια ούζου, Μουσακάς, Ντιπ πράσινης ελιάς, μαραθόριζας και κόλιαντρου, Ντολμαδάκια γεμιστά με ρύζι, Παγωτό Βανίλια με Φιστίκια Αιγίνης, Παραδοσιακές γεύσεις που συντηρούν τη μνήμη, Παραδοσιακό Σαραγλί, Πατάτες με κόλιαντρο, Ριζότο μυδιών με κρόκο Κοζάνης, Ρυζόγαλο, Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και καπνιστό σκουμπρί, Σαρμάς Κομοτηνής, Σπανακόπιτα, Συνταγή για Χωριάτικο Φύλλο, Τζατζίκι, Τζιγεροσαρμάδες από τη Θράκη, Τσουκνιδόπιτα, Τσουρέκι, Φασολάδα, Χωριάτικη σαλάτα, Χωριάτικη Τυρόπιτα, Ψαρόσουπα της Αρήτης, Ψητά Κυδώνια με Κρέμα Κάρδαμου

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες webmaster@gnto.gr    All Rights Reserved. GNTO © 2014.