In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Οι γεύσεις της άνοιξης

Μυροβόλος! Έτσι αποκαλεί ο λαός μας την ομορφότερη και πιο μοσχοβολιστή εποχή του χρόνου. Την εποχή που η γη “ανασταίνεται”, πλημμυρίζοντας με μικρά θαύματα κάθε σπιθαμή γης. Στους αγρούς βότανα και χορταρικά και στα περιβόλια κάθε λογής λαχανικά, φέρνουν όλη τη δροσιά και τη φρεσκάδα της άνοιξης στο τραπέζι σας .



Αρακάς, κουκιά, σπανάκι, καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγκινάρες, σπαράγγια, ραπανάκια, παντζάρια, μαρουλάκια, άνηθος, φασολάκια, άγρια χόρτα του βουνού, μόνα τους ή «παντρεμένα» με κρεατικά και ψαρικά είναι μερικές μόνο από τις φρέσκιες πρώτες ύλες που κηρύσσουν την έναρξη της άνοιξης μέσα από ευφάνταστα μαγειρέματα.

Στρώστε τραπέζι…

Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητοι. Εμείς σας δίνουμε ορισμένες κλασσικές προτάσεις από την ελληνική κουζίνα για πιάτα γεμάτα αρώματα και νοστιμιά.

Μια βραστή σαλάτα με ανάμεικτα χόρτα του βουνού σερβιρισμένα με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή μια ωμή με ψιλοκομμένο μαρούλι, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια θεωρούνται «σταθερή αξία» για αρχή… Τα ψητά λαχανικά με λαδόξυδο και μια λαχταριστή χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο συμπληρώνουν τις επιλογές των ορεκτικών.



Όταν φτάσει η ώρα για το κυρίως πιάτο, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και απλά αυτοσχεδιάστε. Σίγουρες λύσεις πάντως αποτελούν μια βελουτέ σούπα με σπαράγγια, σουπιές γιαχνί με σπανάκι, αρακάς μαγειρεμένος στην κατσαρόλα με φρέσκια ντομάτα και άνηθο, αγκινάρες με κουκιά, ζυμαρικά με σάλτσα μανιταριών, φασολάκια λαδερά, κατσικάκι φρικασέ, μπριάμ (τουρλού) λαχανικών στο φούρνο. Μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων!

Μοσχοβόλησε άνοιξη!

Μια συνταγή, εύκολη αλλά πεντανόστιμη, που αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας είναι μοσχαράκι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με φρέσκα λαχανικά.



Υλικά

· 1½ κιλό μοσχάρι (χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε μερίδες
· 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
· 1 ξερό κρεμμύδι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 πράσο, όλα ψιλοκομμένα
· 1 πιπεριά πράσινη, 2 πιπεριές κόκκινες και 1 καρότο, κομμένα σε κύβους
· 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
· 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
· Ρίγανη και δυόσμος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

· Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε καλά το κρέας σε ζεστό ελαιόλαδο.
· Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
· Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγα λεπτά έως ότου εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
· Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του ΕΟΤ.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2017.