In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Πατρινό καρναβάλι 2018


Η μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα μεταφέρει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου σε κάθε άκρη της Ελλάδας και όχι μόνο τη ζωντάνια, τον παλμό, τη φρεσκάδα, την ευρηματικότητα, τη σάτιρα και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της νεανικής ορμής, του ενθουσιασμού και του αυθορμητισμού Πατρινών, και ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, που ενώνονται σε ένα ατέλειωτο ποτάμι χαράς και εξωστρέφειας κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς. Κάθε χρόνο παίρνει τη σκυτάλη από τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, που λέγεται και ποδαράτη επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων άλλα μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Η νύχτα, οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι συνδυάζονται επιφυλάσσοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Στην κορυφαία εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού προηγούνται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου με τον Καρνάβαλο και το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού σε προεξέχουσα, τιμητική θέση κι ακολουθεί ο χείμαρρος των πληρωμάτων και των καρναβαλικών ομάδων με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Μια εντυπωσιακή παρέλαση, χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που αγγίζει τον αριθμό των 30.000 καρναβαλιστών-μελών πληρωμάτων και καρναβαλικών ομάδων και διαρκεί αρκετές ώρες. Μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής, διασχίζει την πόλη, παρακολουθείται από πλήθος θεατών στα πεζοδρόμια, τα μπαλκόνια των σπιτιών και τις κερκίδες και μεταδίδεται τηλεοπτικά από το εθνικό δίκτυο.

Οι ημέρες του γλεντιού, της δημιουργίας και της χαράς κλείνουν στο κεντρικό λιμενοβραχίονα της Πάτρας με την παραδοσιακή καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου. Σε μια τεράστια σκηνή με ειδικό φωτισμό και μουσική πραγματοποιούνται ξεχωριστά σόου και πολλά – πολλά εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα ξεσηκώνουν το πλήθος και το παρασύρουν σε ένα ξέφρενο χορό – αποχαιρετισμό στο καρναβάλι που τελείωσε. Το ραντεβού των απανταχού καρναβαλιστών ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά αφού ταυτόχρονα με την κήρυξη της λήξης του Καρναβαλιού γίνεται η κήρυξη της έναρξης του επόμενου.

Η νεολαία, κεντρικός πυρήνας του Πατρινού Καρναβαλιού, το καθιστά ως ένα από τα κορυφαία Καρναβάλια των Νέων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δίνοντας γόνιμους καρπούς σπάνιας δημιουργίας, ευρηματικότητας, κεφιού και αυθορμητισμού. Ειδικά τα πληρώματα προετοιμάζονται πυρετωδώς πολλούς μήνες πριν γι΄ αυτό που θα παρουσιάσουν την κάθε χρονιά στην παρέλαση και το υλοποιούν με πολύ αγάπη, μεράκι, πάθος και κυρίως με ανιδιοτέλεια. Ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού είναι οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές Πατρινοί και επισκέπτες κάθε ηλικίας, που συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις τόσο στις επίσημες όσο και σε άλλες ανεπίσημες όπως χορούς, μπαλ μασκέ, γλέντια και εκδηλώσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε γειτονιές, συλλόγους, σπίτια, καφέ, κέντρα διασκέδασης κ.λ.π. Η σάτιρα, η φαντασία, η ανατροπή και η ευρεσιτεχνία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καρναβαλικού πολιτισμού της πόλης, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά αποτελώντας ακριβή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Το Πατρινό Καρναβάλι δεν περιορίζεται στο τελευταίο Σαββατοκύριακο των παρελάσεων αλλά εκτείνεται δημιουργικά καθόλη την καρναβαλική περίοδο με ένα σύνολο εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν από τις 20 Ιανουαρίου, περιλαμβάνοντας Χορούς, Παρελάσεις, Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού για τα πληρώματα, Καρναβάλι των Μικρών, αναβίωση παραδοσιακών αποκριάτικων εθίμων, Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων, θέατρα δρόμου, εκθέσεις, εικαστικές δραστηριότητες, συναυλίες κ.α.

Οι φετινές εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και μέσα από τις ποικίλες δράσεις του προσέφερε και προσφέρει ένα ανεπανάληπτο και πληθωρικό πανόραμα συγκινήσεων, εκπλήξεων και εμπειριών.

Η διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πατρινό Καρναβάλι, μπορείτε να βρείτε στη επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πατρινό καρναβάλι 2018

20/01/2018 - 18/02/2018

Ώρες - Παρατηρήσεις
Ημερομηνίες: 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 2018 Περιοχή: Πάτρα


explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.