In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Διεθνή Φεστιβάλ

Φεστιβαλικά Ραντεβού στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο, στην Ελλάδα φιλοξενούνται σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ που σας προσκαλούν να γίνετε πρωταγωνιστές, μύστες και συνταξιδιώτες σε μια γοητευτική διαδρομή γεμάτη μουσικές νότες, θεατρική έκφραση, κινηματογραφικά καρέ και κίνηση. Περιηγηθείτε στα σημαντικότερα που έχουμε επιλέξει για εσάς και μάθετε πού διοργανώνονται και πότε σηκώνουν αυλαία για να προλάβετε εγκαίρως μια θέση στα καυτά σημεία συνάντησης δημιουργών και κοινού!

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι το κορυφαίο φεστιβάλ κινηματογράφου της νοτιοανατολικής Ευρώπης, το πρωτεύον και παλαιότερο φεστιβάλ στα Βαλκάνια για τις δημιουργίες νεοεμφανιζόμενων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο αλλά και το βήμα παρουσίασης της ετήσιας ελληνικής παραγωγής. Εγκαινιάστηκε το 1960 ως Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, ενώ από το 1992 έγινε διεθνές, περιλαμβάνοντας Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών με την πρώτη ή τη δεύτερή τους ταινία.

Thessaloniki film Festival

Έκτοτε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διαρκώς εξελισσόμενο, διεκδικεί και επιτυγχάνει μια ολοένα και αυξανόμενη διεθνή εμβέλεια, παρουσιάζοντας τις πλέον πρωτοποριακές ανεξάρτητες παραγωγές από ολόκληρο τον κόσμο και αναπτύσσοντας δραστηριότητα για τους επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου.

Το Επίσημο Πρόγραμμα του διακλαδώνεται σε Διαγωνιστικό Τμήμα, Εκτός Συναγωνισμού και Ειδικές Προβολές.
Toν βασικό κορμό ταινιών πλαισιώνουν τα Αφιερώματα στο έργο κορυφαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών ή σε θεματικές ενότητες και κινηματογραφικά είδη. Έτσι, οι κινηματογραφόφιλοι μπορούν να γνωρίσουν ή να ξαναανακαλύψουν το έργο των σημαντικών εκπροσώπων της έβδομης τέχνης.
Το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια προβάλλει κάθε χρόνο μια επιλογή από τις σημαντικότερες βαλκανικές ταινίες της χρονιάς, ενώ συνοδεύεται από αφιέρωμα σε ένα βαλκανικό σκηνοθέτη.
Το Ελληνικό Τμήμα παρουσιάζει το σύνολο της κινηματογραφικής παραγωγής της χρονιάς. Η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την παραγωγή και τις δραστηριότητές της στο κινηματογραφόφιλο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες-προσκεκλημένους του Φεστιβάλ, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου διεθνώς.
Τέλος, το Τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες παρουσιάζει συγκομιδή από τις πιο πρωτοποριακές και ανεξάρτητες φωνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.


Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε από κοντά τιμητικές εκδηλώσεις, masterclasses και ανοιχτές συζητήσεις που θα σας συναρπάσουν…Φροντίστε να είστε εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το www.filmfestival.gr

Διεθνές Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας

Κάθε Σεπτέμβρη, η πόλη της Δράμας φοράει τα καλά της και δημιουργώντας μια ζεστή, φεστιβαλική ατμόσφαιρα υποδέχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Παρότι διχοτομημένο ανάμεσα στον ελληνικό και τον διεθνή του χαρακτήρα (μετρώντας αντίστοιχα 34 και 17 διοργανώσεις), παραμένει η πιο ισχυρή κοιτίδα της ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα, , ξεπερνώντας από το 1995 τα εθνικά σύνορα και συγκροτώντας ένα θεσμό που καταξιώθηκε στο πέρασμα του χρόνου ως έκφραση της δημιουργικής προσπάθειας των νέων σκηνοθετών.

Με συμμετοχή ψηφιακών ταινιών– στο διαγωνιστικό του μέρος– έκθεση και διαγωνισμό φωτογραφίας, προβολές ελληνικών και ξένων ταινιών μικρού μήκους και πληθώρα άλλων παράλληλων εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ Δράμας είναι πλέον κορυφαία πολιτιστική δραστηριότητα που δεν πρέπει να χάσετε. Κινηματογραφίες που συνιστούν υψηλό δείγμα της διεθνούς παραγωγής δίνουν το στίγμα της οικουμενικής αποτύπωσης των αιώνιων αναζητήσεων.
Εκτός απ’ αυτά, η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της όμορφης Δράμας, που έχουν αγκαλιάσει το θεσμό, το φιλικό περιβάλλον και η επαφή ανάμεσα σε καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου, συντελούν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας, όπου το σημαντικό δεν είναι τόσο η βράβευση, όσο η συμμετοχή και η επαφή με ομοτέχνους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ θα βρείτε στο: www.dramafilmfestival.gr
Φύγαμε για Δράμα;
Αεροπορικώς:
με πτήσεις για Θεσσαλονίκη ή Καβάλα
Οδικώς: με τα ΚΤΕΛ Ν. Δράμας
Με τραίνο: Ο.Σ.Ε. Δράμας, ΤΗΛ. 25210-32444)

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Λάβετε θέσεις και απολαύστε τον κινηματογράφο μικρού μήκους στα καλύτερα του, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας: μια περιπλάνηση σ’ έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, χρώματα, μουσικές, ζωντάνια, χαμόγελα και πάνω απ’ όλα δημιουργικότητα. Κινηματογραφιστές από όλη τη γη στρέφουν τον φακό τους στη Νάουσα και μας καλούν να ταξιδέψουμε με οδηγό την εικόνα σε ένα ονειρικό ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, το οποίο αναπτύχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς από το 2004 μέχρι σήμερα καθιερώθηκε αφενός στη συνείδηση των δημιουργών για την πρωτοτυπία, την καινοτομία του, τον ειλικρινή και αληθινό χαρακτήρα του, τη διάθεση υποστήριξης του έργου τους, και την υψηλή του ποιότητα και αφετέρου στη συνείδηση του κοινού για τις εξαιρετικές ταινίες, τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του, τη ζωντάνια του, το πλήθος και την ποικιλία των παραλλήλων εκδηλώσεων του. Η αθρόα συμμετοχή δημιουργών και κοινού μετατρέπει τη διοργάνωση σε μια μοναδική γιορτή του πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο www.niff.gr

Πώς να έρθετε στη Νάουσα;
Αεροπορικώς:
στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία.
Με τραίνο: από τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τακτικές συνδέσεις για τη Νάουσα.
Οδικώς: από τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να επισκεφθείτε τη Νάουσα μέσω της Εγνατίας Οδού με τα ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η Καλαμάτα, η πόλη του χορού υποδέχεται κάθε Ιούλιο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995 με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή. Έχει καταφέρει να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, χτίζοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Kalamata_dance_festival_Tasos_Vamvakas_&_Giannis _Kossyvas

Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Κάθε χρονιά, το Φεστιβάλ επιδιώκει την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας με την ανάθεση χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς και με στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων. Η πολυμορφία τάσεων που διαπερνά τον σύγχρονο χορό αλλά και η διεύρυνση του κοινού που προσεγγίζει και αγαπά αυτή την τέχνη, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασικό μέλημα της πολιτικής προγραμματισμού του. Σήμερα στα είκοσι χρόνια πορείας του, το διεθνές κοινό του ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό κάθε καλοκαίρι στο κάλεσμα του Φεστιβάλ.

Αναπόσπαστο μέρος του αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance! Φορέστε λοιπόν τα χορευτικά σας παπούτσια και δηλώστε συμμετοχή στο επόμενο φεστιβάλ χορού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το www.kalamatadancefestival.gr

Φύγαμε για Καλαμάτα;
Αεροπορικώς: Η πόλη της Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο το οποίο απέχει 9 χιλ. από την πόλη της Καλαμάτας γι’ αυτό λειτουργεί λεωφορειακή γραμμή η οποία θα σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης.
Οδικώς: με τακτικά καθημερινά δρομολόγια Λεωφορείων Αθήνα– Καλαμάτα, καθώς και από Πάτρα. Κάποιες μέρες την εβδομάδα υπάρχουν συνδέσεις και με Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.
Με τραίνο: από το Σταθμό Λαρίσης και μέσω Πατρών υπάρχουν καθημερινά σιδηροδρομικά δρομολόγια προς τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Με σκάφος: στη σύγχρονη Μαρίνα Καλαμάτας, έχετε τη δυνατότητα ελλιμενισμού του σκάφους σας.

Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας

Κάθε Μάρτιο από το 2006, η ελληνική πρωτεύουσα ετοιμάζεται κατάλληλα για να υποδεχτεί τους δημιουργούς κινούμενων σχεδίων με ποικίλη γεωγραφική προέλευση και με διαφορετικές τεχνικές αφήγησης και «εμψύχωσης» των εικόνων αλλά και όλους τους σινεφίλ που αγαπούν τα κινούμενα σχέδια για να τους προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες με τα καλύτερα animation.

Tο Animfest, που πραγματοποιείται στην ταινιοθήκη της Ελλάδος, έχει ως βασικό στόχο την παρουσίαση της κοινής πολιτιστικής παρακαταθήκης των λαών της Γηραιάς Ηπείρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των ευρωπαϊκών ταινιών κινούμενων σχεδίων, που καλύπτουν ποικίλες τεχνικές τεχνοτροπίες και αισθητικές τάσεις.
Κάθε χρόνο, στο Animfest τιμάται μια ευρωπαϊκή χώρα, ενώ πραγματοποιούνται, αφιερώματα σε δημιουργούς, εκθέσεις, προβολές ταινιών κινούμενων σχεδίων μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών κινούμενων σχεδίων, ειδικά αφιερώματα και ημερίδες για την τέχνη του animation.

Οι λάτρεις του, λοιπόν, μην ξεχνάτε τον Μάρτιο να κλείνετε το εισιτήριο σας για Αθήνα για να ζείτε από κοντά το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα στην 7η τέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το animationcenter.gr

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Νεανικό, καινοτόμο, δυναμικό, ανεξάντλητο σε ιδέες και πρωτοβουλίες, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους περιμένει κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους του με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων στην Αρχαία Ολυμπία και άλλες πόλεις της Ηλείας.

Δεκάδες κινηματογραφιστές και θεσμικοί παράγοντες του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης επισκέπτονται τη μεγάλη αυτή κινηματογραφική γιορτή κάθε Δεκέμβριο. Παράλληλα με το Φεστιβάλ διοργανώνεται και η Camera Zizanio, που αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας και έκφρασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από το: www.olympiafestival.gr

Στον Πύργο Ηλείας θα πάτε:
Αεροπορικώς: Το πιο κοντινό αεροδρόμιο είναι αυτό της Καλαμάτας και μετά οδικώς μπορείτε να φτάσετε στον Πύργο. Πύργος και Καλαμάτα συνδέονται καθημερινά με υπεραστικά ΚΤΕΛ.
Οδικώς: από τον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ στον Κηφισό, εκτελούνται τακτικά καθημερινά δρομολόγια Λεωφορείων Αθήνα– Πύργος.
Με τραίνο: από το Σταθμό Λαρίσης υπάρχουν καθημερινά σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Ν. Ηλείας.

Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ήδη ένα καθιερωμένο θεσμό στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η ατμόσφαιρα στην ελληνική πρωτεύουσα είναι ξεχωριστή και η θερμοκρασία της πόλης ανεβαίνει, καθώς οι ομάδες και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό δίνουν παραστάσεις όλη τη μέρα και σε πολλά σημεία της.
Πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως πεδίο έκφρασης και επικοινωνίας, αλλά και η ανάδειξη και ανάπτυξη του Θεάτρου Δρόμου ως θεατρικό είδος με ιδιαίτερη δυναμική επικοινωνίας και πρωτότυπης και ουσιαστικής καλλιτεχνικής προσφοράς.

Οι δράσεις αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κυρίαρχη σκηνογραφία και ως χώρο συνεύρεσης με ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό. Όλες οι παραστάσεις είναι δωρεάν, οπότε αναδεικνύεται εκτός του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού και ο κοινωνικός ρόλος του Θεάτρου Δρόμου.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες που θα ήθελαν να παρουσιαστούν στο δημόσιο χώρο οποιαδήποτε μορφή έκφρασης και τέχνης: Θέατρο Δρόμου, Τσίρκο, Όπερα, Μουσικό Θέατρο, Παιδικό Θέατρο, Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο, Χορός, Μουσική, Juggling, Happening, Performance, Installation, Site-Specific, Graffiti, Break Dance, Hip-Hop κ.α.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται επίσης «Art Market», όπου οι συμμετέχουσες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους συνολικά, μέσα από έντυπο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται σεμινάρια και workshops.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.istfest.gr

Το Rockwave Festival της Αθήνας

Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1996, και από τότε κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της ροκ, του heavy metal και της εναλλακτικής μουσικής σκηνής. Διανύοντας πλέον τον 16ο επιτυχημένο χρόνο του, το Rockwave θεωρείται ήδη το πιο άρτιο μουσικό φεστιβάλ της Ανατολικής Ευρώπης προσελκύοντας κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες μπάντες και τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Πάνω από 160 ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες έχουν γράψει την μέχρι σήμερα ιστορία του.

Το Rockwave Festival είναι μέλος του ΥΟUROPE (Επίσημη Ευρωπαϊκή Ένωση των μεγαλύτερων φεστιβάλ), και του ETEP, το κοινοτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη προώθηση και ανταλλαγή ανερχόμενων καλλιτεχνών στα πλαίσια των χωρών μελών της Ε.Ε.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Είτε είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Rockwave της Αθήνας, είτε είστε... βετεράνος είναι σημαντικό να οργανωθείτε και να σκεφτείτε πρακτικά. Ως προς το dress code, ντυθείτε πάντα ανάλογα με την πρόβλεψη καιρού, αλλά σίγουρα προτιμήστε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό. Κάντε διπλό έλεγχο ότι έχετε μαζί σας τα εισιτήρια, αλλά κυρίως πολύ και ανεξάντλητο κέφι!

Εσείς για ποιο Φεστιβάλ βγάλατε το επόμενο σας εισιτήριο;

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.