In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

Αρχική  /  Προορισμοί  /  Πολιτισμός  /  Κάστρα

Κάστρα στην Ελλάδα

Κάθε ταξίδι στην Ελλάδα σημαίνει μια μοναδική εμπειρία, όπου ο μύθος, η παράδοση και ο πολιτισμός παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι απολύτως απαραίτητο για μία χώρα να μπορεί να προβάλλει την ιστορία της στον κόσμο και να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να μάθουν για αυτή. Όπως και οι μεσογειακοί γείτονές της, η Ελλάδα, έχει δεχθεί την επιρροή διαφορετικών πολιτισμών ανά τους αιώνες, τα ίχνη των οποίων είναι ευδιάκριτα σε όλη την επικράτεια. 

Ξεκινώντας από τους Μεσαιωνικούς χρόνους, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, οι Φράγκοι, οι Οθωμανοί και οι Βενετοί, οι οποίοι επηρέασαν τον τόπο και τους ανθρώπους του, συμβαάλοντας στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας και κατ’ επέκταση της σημερινής Ευρώπης. 

Η Ελλάδα παρουσιάζει τα κάστρα της και καλωσορίζει τους επισκέπτες της σε αυτά, δίνοντας έμφαση σε μια διαφορετική πτυχή της ιστορίας της. Το μεγαλοπρεπές κάστρο στη Ρόδο, στα Ανατολικά της χώρας, η Σπιναλόγκα στην Κρήτη, στα Νότια, με την πλούσια ιστορία της, η Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας στην Πελοπόννησο, στα Νοτιοανατολικά και το κάστρο της Καβάλας στο Βορρά είναι μνημεία που χρονολογούνται από την Πρώιμη Βυζαντινή Περίοδο (5 ος αι. μ.Χ.) μέχρι το 19ο αι.

Ανακαλύψτε τους μύθους και τα παραμύθια για μάχες και ιππότες που έζησαν σε αμέτρητους προορισμούς της ελληνικής επικράτειας. Αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για οικογενειακές διακοπές και ρομαντικές αποδράσεις όλο το χρόνο, χάρη στο ήπιο μεσογειακό κλίμα της χώρας.

Τα αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά κάστρα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, αποτελώντας το τέλειο σκηνικό για τις διακοπές σας. Στην Πελοπόννησο ανακαλύψτε τα κάστρα του Μυστρά, της Μεθώνης, της Κορώνης, της Μονεμβασίας, του Νιόκαστρου, της Κυπαρισσίας, της Καλαμάτας, του Χλεμουτσίου και του Παλαμηδίου στο υπέροχο Ναύπλιο. Είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν μια ιστορία πλούσια σε θρύλους και διηγήσεις των ντόπιων, οι οποίοι φημίζονται για τη δύναμη και την επιμονή τους. 

Στο Ιόνιο Πέλαγος, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κάστρα της Ζακύνθου, του Άσσου στην Κεφαλονιά, του Γρίβα στη Λευκάδα και το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα. Στο Αιγαίο Πέλαγος υπάρχει μεγάλος αριθμός καλοδιατηρημένων κάστρων στα νησιά Νάξος, Λέσβος, Χίος, Εύβοια, Σκύρος, Σκόπελος, Ρόδος, Νίσυρος και Κάρπαθος.

Κατευθυνθείτε στα Νότια, στην Κρήτη, στα κάστρα της Γραμβούσας, του Φραγκοκάστελλου, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου, του Φόδελε και του διάσημου νησιού της Σπιναλόγκα, στο οποίο ζούσε μία κοινότητα λεπρών στο παρελθόν. Τέλος, στο Βορρά της Ελλάδας, ο οποίος υπήρξε ένα πραγματικό σταυροδρόμι πολιτισμών, θα βρείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της χώρας, όπως τα κάστρα της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Έδεσσας.

Τα κάστρα αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το οποίο επιθυμούν οι Έλληνες να μοιραστούν με τον κόσμο. Η κληρονομιά αυτή, τυλιγμένη σε ένα πέπλο μύθου, περιμένει να την ανακαλύψετε. Ξεκινήστε το ταξίδι σας και βιώστε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα της Ελλάδας, όπως την ξέρατε μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα σας καλωσορίζει! Τα κάστρα της περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Αποτελέσματα
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων

Στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης των Ιωαννίνων διατηρείται μέχρι σήμερα μια μοναδική καστροπολιτεία, σημείο αναφοράς της πόλης, αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την πλούσια ιστορία της περιοχής. Αποτελεί...

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ξενάγηση στη Μονεμβασιά

Ένα στενό ακρωτήρι στην ακτή της Νοτιοανατολικής Λακωνίας, ένα μικρό νησάκι σήμερα αλλά χερσόνησος στο παρελθόν, αφού ο περιηγητής Παυσανίας στο έργο του «Περιήγηση της Ελλάδος» το ονομάζει « Μινώα...

ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ
Παραμυθένιος γάμος σε μεσαιωνικό κάστρο

Καθώς η Ελλάδα είναι διαχρονικά ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, πολύ συχνά επιλέγεται από ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν ή να πραγματοποιήσουν το ταξίδι του...
Τα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης

Τα «μάτια της Βενετίας» στη Μεσόγειο Στα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, στο πρώτο «πόδι» της Πελοποννήσου, συναντάμε δυο όμορφες κωμοπόλεις. Τη γραφική Μεθώνη με την απολαυστική θέα προς το Ιόνιο και το...

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2020.