In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser.

visitgreece.grhighlights
Αθήνα Ακρόπολη
Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά
Μνημεία UNESCO

Κατά την παραμονή σας στην Ελλάδα, παραδοθείτε στην ομορφιά των κληροδοτημάτων της φύσης και της ανθρωπότητας. Ανακαλύψτε 18 μνημεία και χώρους που θα σας μαγέψουν. Επισκεφθείτε τα…

Βάθεια
Δημιουργήματα πολεμιστών
Ένα έργο του ΕΟΤ

Οι παραδοσιακοί οικισμοί μάς βοηθούν να αντιληφθούμε ότι η παράδοση δεν βρίσκεται μόνο στα πράγματα που βλέπουμε, αλλά στην ουσία της ζωής που ζει μέσα σε αυτά. Βρείτε τη ροή της

Θεσσαλονίκη
Top 10 Ελλάδα
Tips για το ταξίδι σας

Προετοιμάστε το ταξίδι σας στην Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Δείτε και κατεβάστε τις TOP 10 επιλογές του Visit Greece και μείνετε ήσυχοι ότι "θα τα δείτε όλα"! Πατήστε εδώ...

Πάρος
Μνημεία θρησκευτικής πίστης
Η απεικόνιση της πνευματικότητας

Τα εκκλησιαστικά έργα τέχνης δεν προσκαλούν μόνο τους πιστούς της Ορθοδοξίας. Είναι δημιουργήματα βαθιάς εμπιστοσύνης και προαιώνιου θαυμασμού στο θείο μεγαλείο. Νιώστε την ξεχωριστή ενέργειά τους…

τραπέζι
Το κύριο συστατικό…
…είναι η αγάπη

Άραγε, ποιες είναι εκείνες οι πολύ δυνατές μνήμες που μας γεμίζουν με νοσταλγία; Πώς δημιουργούνται; Από κάποιο φαγητό που όταν κάποιος/α το έφτιαχνε σκεφτόταν εμάς. Θυμάμαι…

online tickets
Μουσεία και Μνημεία
Προγραμματίστε έγκαιρα

Θέλετε να επισκεφθείτε την Ακρόπολη, την Κνωσό, την Αρχαία Μεσσήνη ή κάποιο άλλο αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο; Κλείστε εισιτήρια διαδικτυακά…

Τρέχουσες εκδηλώσεις
 • 4ος Μαραθώνιος Κρήτης

  4ος Μαραθώνιος Κρήτης

  Ο 4οςΜαραθώνιος Κρήτης, μία υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση, θα λάβει χώρα στα πανέμορφα Χανιά την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

 • Καληνύχτα Μαργαρίτα στο ΚΘΒΕ

  Καληνύχτα Μαργαρίτα στο ΚΘΒΕ

  Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) από 13 Οκτωβρίου 2018 μέχρι 21 Απριλίου 2019.

 • 10ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

  10ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

  Ο 10ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, η μεγάλη αθλητική γιορτή με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη και την παχυσαρκία, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

 • Νάρκισσος και Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις

  Νάρκισσος και Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις

  Από τις 21 Οκτωβρίου και για όλη τη θεατρική σεζόν η θεατρική εταιρία ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) παρουσιάζει στο θέατρο Από Μηχανής τη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Νάρκισσος & Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις» του Βασίλη Οικονόμου και της Ελιάνας Περηφάνου, σε σκηνοθεσία Ελιάνας Περηφάνου.

 • Κρήτη Αναδυόμενες Πόλεις

  Κρήτη Αναδυόμενες Πόλεις

  Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Εφορείες Αρχαιοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου) συνδιοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Κρήτη. Αναδυόμενες Πόλεις: Άπτερα ― Ελεύθερνα ― Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωναντεύουν» που θα διαρκέσει από 12 Δεκεμβρίου 2018 έως 30 Απριλίου 2019.

 • Tαξιδιωτικές φωτογραφίες του 1904

  Tαξιδιωτικές φωτογραφίες του 1904

  Οι φωτογραφίες που φιλοτέχνησε στην Ελλάδα το 1904 ο Alexander Lamont Henderson παρουσιάζονται στην Πινακοθήκη Γκίκα.

 • Επιδαύριος Δρόμος 2019

  Επιδαύριος Δρόμος 2019

  Mία από τις ιστορικότητες διαδρομές στην Ελλάδα, η οποία ενώνει δύο από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου κόσμου. Ο Επιδαύριος δρόμος θα διεξαχθεί με αφετηρία το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου), το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο στον κόσμο.

 • Spetsathlon 2019

  Spetsathlon 2019

  Ο μεγαλύτερος και καλύτερος αγώνας τριάθλου στην Ελλάδα, το Spetsathlon, επιστρέφει για 7η χρονιά ακόμα πιο δυνατό και προσκαλεί τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο, στις 10-12 Μαΐου, για ένα μοναδικό τριήμερο στις Σπέτσες.

 • Stefanos Rokos Nick Cave and The Bad Seeds

  Stefanos Rokos Nick Cave and The Bad Seeds

  H ατομική έκθεση του Στέφανου Ρόκου με τίτλο "Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds' No More Shall We Part, 14 paintings 17 years later, σε επιμέλεια του Σταύρου Καβαλλάρη, παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (4 Απριλίου – 19 Μαΐου 2019).

 • ADD Festival 2019

  ADD Festival 2019

  Το ADD, το μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει στις 25 Μαΐου. Η δεύτερη έκδοσή του σηματοδοτεί την εξέλιξη της δημιουργικής σύμπραξης του six d.o.g.s με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται δυναμικά.

 • Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει τη νέα περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», που εγκαινιάστηκε στα τέλη Μαΐου 2018 και θα διαρκέσει έως την άνοιξη του 2019, με στόχο την αισθητική απεικόνιση της ομορφιάς σε διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης δημιουργίας κατά την αρχαιότητα.

 • Ατελιέ στον χρόνο: δέκα γυναίκες εικαστικοί

  Ατελιέ στον χρόνο: δέκα γυναίκες εικαστικοί

  Το Μουσείο Φρυσίρα, με την έκθεση «Ατελιέ στον χρόνο», παρουσιάζει δέκα διακεκριμένες γυναίκες εικαστικούς, των οποίων το έργο αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

 • Γιώργος Ζογγολόπουλος Το Όραμα μιας Δημόσιας Γλυπτικής

  Γιώργος Ζογγολόπουλος Το Όραμα μιας Δημόσιας Γλυπτικής

  Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, διοργανώνει την πρώτη έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά σε δημόσια γλυπτά του εμβληματικού καλλιτέχνη, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 • Γιούγκερμαν

  Γιούγκερμαν

  Το μυθιστόρημα που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του συγγραφέα Μ. Καραγάτση ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

 • Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου 2019

  Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου 2019

  Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ είναι η ιστορική αναβίωση της εποχής του μεσαίωνα, όταν το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών διοικούσε το νησί της Ρόδου (1309-1522μΧ) και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στη Μεσαιωνική Πόλη, σε διαφορετική πάντα πλατεία.

 • Η Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ στο Ηρώδειο

  Η Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ στο Ηρώδειο

  Η Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ, η σημαντικότερη ίσως χορογράφος της εποχής μας, παρουσιάζει με την ομάδα Rosas τις 6 Σουίτες για τσέλο του αγαπημένου της Μπαχ, για μια μοναδική βραδιά, στις 2 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

 • Porosea 2019

  Porosea 2019

  Ο Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Club και η εταιρεία whynot διοργανώνουν στις 8 & 9 Ιουνίου 2019, την αθλητική εκδήλωση multisport POROSEA (τριάθλου, aquathlon, κολύμβησης και δρομικά) στο πανέμορφο νησί του Πόρου.

 • 7o Rally Greece Offroad

  7o Rally Greece Offroad

  Ο διεθνής αγώνας Rally Greece Offroad για οχήματα “εκτός δρόμου” θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά και θα φιλοξενηθεί στην όμορφη πόλη της Καστοριάς στις 6-9 Ιουνίου 2019, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 • Folegandros Sunset Trail 2019

  Folegandros Sunset Trail 2019

  Το Cyclades Trail Cup και ο Δήμος Φολεγάνδρου διοργανώνουν στις 22 Ιουνίου 2019 τον 2ο ορεινό αγώνα τρεξίματος:Folegandros Sunset Trail. Στο πλαίσιο της ανάδειξης των μονοπατιών αλλά και του πολιτιστικού της πλούτου, η Φολεγανδρος συμμετέχει και φέτος στο Cyclades Trail Cup, μία σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος σε Κυκλαδίτικους προορισμούς.

 • Bike Odyssey 2019

  Bike Odyssey 2019

  Mια ποδηλατική περιπέτεια όπως καμία άλλη! Ο επικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας επιστρέφει στις 15 Ιουνίου 2019 για 7η συνεχή χρονιά και υπόσχεται να είναι πιο συναρπαστικός από ποτέ.

 • Η Beth Hart στην Αθήνα

  Η Beth Hart στην Αθήνα

  Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, η “απόλυτη γυναίκα rock star” Beth Hart επιστρέφει τον Ιούνιο του 2019 για μία μεγάλη true rock συναυλία στην Αθήνα στο Θέατρο Βράχων!

 • Olympus Marathon 2019

  Olympus Marathon 2019

  Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» το Σάββατο στις 29 Ιουνίου 2019.

 • Ios Adventure 2019

  Ios Adventure 2019

  Το τετραήμερο 27-30 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ίου το αθλητικό event “Ios Adventure”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιητών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ).

 • Παραδοσιακές Κούκλες και Παιχνίδια από την Ιαπωνία

  Παραδοσιακές Κούκλες και Παιχνίδια από την Ιαπωνία

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ης επετείου των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019) η Πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, διοργανώνει την έκθεση με τίτλο Παραδοσιακές Κούκλες και Παιχνίδια από την Ιαπωνία.

 • 1o Lake Plastiras Challenge

  1o Lake Plastiras Challenge

  Το 1ο Lake Plastiras Challenge πραγματοποιείται φέτος στις 6 & 7 Ιουλίου στην οροσειρά των Αγράφων.

 • Tindersticks Live at Acropolis

  Tindersticks Live at Acropolis

  Ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα στο ελληνικό κοινό βρετανικά συγκροτήματα, οι μαγευτικοί Tindersticks, έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μία σαγηνευτική βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού.

 • Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου

  Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου

  Εδώ και επτά συνεχόμενα χρόνια, το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντίπαρου πραγματοποιείται στο νησί της Αντιπάρου στις Κυκλάδες. Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο.

 • Akropoditi DanceFest 2019

  Akropoditi DanceFest 2019

  Δύο εβδομάδες γεμάτες από εργαστήρια, παραστάσεις, βραδιές γνωριμίας, ανοιχτές παρουσιάσεις, διαλέξεις, Jams - ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς στη Σύρο.

 • Athens Photo Festival 2019

  Athens Photo Festival 2019

  Το Athens Photo Festival, πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του, θα αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας και του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

 • 56o Ράλλυ Αιγαίου

  56o Ράλλυ Αιγαίου

  Το Ράλλυ Αιγαίου,o παλαιότερος και δυσκολότερος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Ιουλίου από τον Φαληρικό Όρμο και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 29 Ιουλίου.

 • Mουσικό χωριό 2019

  Mουσικό χωριό 2019

  Για δέκατη τρίτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης (15.7-1.9.2019).

 • Epidavros Action 2019

  Epidavros Action 2019

  To Epidavros Action 2019, η αθλητική διοργάνωση τριάθλου, Aquathlon, κολύμβησης και τρεξίματος με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο πραγματοποιείται στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019.

 • 5o Santorini Experience

  5o Santorini Experience

  Η Σαντορίνη επιστρέφει δυναμικά στην αθλητική δράση για την 5η κατά σειρά έκδοση του “Santorini Experience” που θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στις 4-6 Οκτωβρίου 2019!

 • 7ο Navarino Challenge

  7ο Navarino Challenge

  Το 7ο Navarino Challenge θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Οκτωβρίου 2019, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino αναμένοντας να φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, που θα λάβουν μέρος στις πολυάριθμες δραστηριότητές του!

 • 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

  10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

  Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου, 2019.

explore Greece by region

Γρήγορη αναζήτηση »
 
Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ είναι η επίσημη ιστοσελίδα προβολής του ελληνικού τουρισμού, με πολλές πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως πόλεις, παραλίες, καθώς και δραστηριότητες, εκδηλώσεις και πολλά πολλά άλλα!

Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία του ΕΟΤ και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο.
Για πληροφορίες info@visitgreece.gr. All Rights Reserved. GNTO © 2018.